CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

n.u.f.f.n.a.n.g.

Wednesday, March 4

.s.a.p.e. .m.k.n. .c.i.l.i.....d.i.e. .r.a.s.e. .p.e.d.a.s.-.k.a.n..

Sape makan cili- diea rase pedas-nya kan

hari nie KP baru masuk keje.. dgr lak cite 2X yg tak menarik..sape yg baca.. sape yang makan cilie diea pasti rase pedas-nya kan

biasalah ada suara yang cam nigthingale ingat die mmg bagus... x puas hati ngan apa yang orang buat tapi dak berani nak cakap depan KP - lak cakap belakang KP lak

Meh sinie kite cite

KP kan dah tak update blog ada dalam 3-4 hari dah .Sejak suara cam donald duck hingga ke ilang suara tapi masih gagah lagi nak ke opiz tuk keja... sbb KP bukan- nya kaki MC ( cam setengah org tu .. kalu t'kena maaflah yek)

KP dah bagi tahu kat mamat sowang nie yg KP masih blh keje XXXX lagi tapi ada pulak yang teramat bagus dengki ngan KP .. rasa-nya xde lak KP kacau die .. tapi dok sibuk bz ngan owang punya hal. sibuk nak selak kain owang


Issshhhh .. tengah geram sgt sbb tak sangka kwn makan kwn dah jadi lawan. Patut semua tak layan langsung

KP dah update kat blog yg KP dapat MC dari Jumaat hingga Ahad (27.02.09-01.03.09)XXXX ada kata kalu MC dua hari kena submit MC kat opiz hari jumaat itew.. apahal lak KP nak htr MC dah skt baik aku doc umah .. kalu aku nak jenjalan pun apa kowang semua sibuk.. asal aku tak jenjalan hari aku MC dah ... Keputusan-nya 27.02.09- MC 28.02.09- OFF DAY 01.03.09- MC .. dah doc bagi buat nak pikir dua kali lagi since owang tak appreciate kite datang keje walau dalam tak sihat .. bukan - x blh buat keje lain tapi saje ada yg dengki.. manusia kat mmg tak habis ngan penyakit P.H.D

jadi bila masuk keja je hari nie dah tahu cam ade yg tak kena .. mmg pun ada yang tak kena... penyakit P.H.D tu patut kat sowang a je tapi d'balun dan d'ajak tuk yg lain jejoin sekali lagi.. mana tak angin- nya KP ...

Sbb tak puas hati KP check kat FB n dpt tahu ada comment yg cam t'kena & t'guris hati KP..jadi perkara nie kena d'siasat tak blh dibiarkan

Rupanya pada hari ahad lepas ada seisi - ngumpat antara ansasir P.H.D yang **** < **** <**** tak dapat KP nak tulis sbbb 18 SX aje... cam **** aje .. ingat cam die itew bagus sgt kot............

KP call XXXX tuk update yg KP MC hari Ahad tu .. KP siap bagi MC details lagi .. masa call XXXX suara cam ada tapi garau n ada dgr serak sikit.. Jadi si XXXXX pun htr email tuk update kat semua yg KP MC hari itew. si ***** nie blh ckp alaer mesti die pura2X itew malas nak datang keje... cam mane senang 2X die blh dapat MC .. lagi pun hari nie hari ahad.. siap call lagi kul 1000 kata xde suara.

Si XXXX nie ckap die x lih nak kata apa. Asalkan ada MC details yg valid by rite staff itew mmg blh MC ... blh lak lagi si ****** tak puas hati kata apasal tak call aje klinik itew tuk confirm btl skt ke tak .... senang sgt dapat MC ... tah2X beli kot .. pura 2X sakit...

tuk si ****** is not from the KLINIK tapi from SPECIALIST .. apasal takut nak cakap depan tapi cakap belakang .. nampak sgt kaki ngutuk cam kowang semua tu bagus sgt laerer... sape yg agree tuk uruh KP jumpa specialist tanyalaer kat XXXXX . nak aje KP kata yg kau "P.H.D sgt tahap gaban apahal .. ada aku kacau hidup kau.. minta duit kau tuk gi jumpa doc... kau MC aku tak bising apa pun siap lagi nampak sgt menipu ... sehari sblm sihat gelak ketawa hari sok tetiba kata skt" ... blh blah dengan P.H.D kau .. ada gak yg lain dok sibuk nyampuk dan KP tahu sapae die .. x die sangka owang yg KP selalu bantu buat cenggini kat KP .. siap tulis kat FB lagi ... siap tulis

"jom kite sesame hilang suara blh reramai MC".. Walau x direct tuk KP tapi KP tahu sape yg kau maksudkan sbb minggu nie cuma KP sowang aje yg hilang suara.. Masa kau skt ada aku buat cam gitew ... kau ingat aku saje pura2X

KP bukan minta tapi kalu tuhan tu maha kaya maha adil bagi kat dieowang nie hilang suara cam KP baru tahu skt die cam mane .. pedih perit nak telan air liur .. dok batuk memanjang sampai d'gelar pencemar bunyi tau .. yg sowang tu thn lepas pernah gak perli kat KP bestnya kalu aku dapat cam kau hilang suara tapi bila t'kena baru tau rasa cam mane hidup tanpa suara... nak cakap apa pun owang tak faham ....

tapi apa yang berlaku dah nampak sgt sape kawan sape lawan.. x kisah .. KP hari nie blm lagi b'suara .. KP cuma cakap bila perlu aje itew pun ngan certain ppl aje.. KP pun dapat tahu dari mulut dan juga angin d' sini sapae lagi yang m'gutuk dan m'bawa cite nie

YG paling BEST bila KP update COMMENT kat FB, dgr suara " isshhh die terasa kot... oitt die dah update laerr". xyah nak sorok aku dah tahu sapae kowang.. tapi tuhan maha kaya hari nie kowang buat aku sok lusa kena kat kowang atau family kowang baru tahu ...

skt hatie KP biar KP aje tahu dan simpan.. moga tuhan membalas - sebalasnya- pada kowang semua ... ingat KP pura2X sakit ...

pada kengkawan blogger, harap bagi pendapat atau sokongan nak buat camne ngan owang cenggini ... skt hati mmg ada tapi buat apa kite nak dendam atau kutuk cam dieorg- kan

kalu diowang baca aku peduli apa ... aku tak kacau hidup kowang jgn dok sibuk kacau aku .. awas kalu kowang berani kacau aku ... tunggu aje

5 k.i.t.e. p.u.n.y.a. k.o.t.a.k. k.o.m.e.n.:

Anonymous said...

hurmm..x tau nak kata apa KP..cuma bersabar lah.. itu jek.. dimana2 pun ada org mcm ini... sy faham perasaan KP kerana sy juga mengalaminya.... bagus KP tulis mcm ni..supaya mereka2 itu FAHAM!!!

edrina said...

KP sebab dia biasa buat tu yg dia bersangka buruk pada org tu.. sabar la KP..jgn dilayan org PHD neh. Biar dia busuk hati sensorang.. semoga KP cepat sembuh.

My Blog said...

sbar bebanyak.. biasalah... yang penting dalam hidup ni jgn percaya pada orang je

CuTeMiUt78 said...

byk2 bersabar ya KP.. manusia2 yg ada P.H.D tu.. memang cenggitu kerenahnya.. tak senang tgk org lain senang. Jgn dilayan, biarkan je.. lama2 nntikan dia sedar apa yg dia dah buat. Tuhan tu Maha adil tau..

@LiYaNNuaR said...

betui tu.. stuju dgn MyBlog... soba ek...