CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

n.u.f.f.n.a.n.g.

Saturday, January 31

".M.e. .n.e.e.d.s. .a. .f.r.e.e. .b.a.g. .f.r.o.m. .A.l.i.c.e.W.o.n.d.e.r.s...c.o.m.!.".

"Me needs a free bag from AliceWonders.com!"

dari tajuk nie semua pasti tahu yang hari nie last day tuk n3 "Me needs a free bag from AliceWonders.com!" tadi jejln kat blog supermummy




kat situ, die kata


Go to
and
select ANY bag of your choice.
Yes, I really mean any!
2. Create a new entry in your blog with this title:
"Me needs a free bag from AliceWonders.com!"

3. In your post, write why you want the bag of your choice sooo badly.

You can write a long long post, or create a poem, paste a pic of yourself or even create a superimpose pic of you with the bags..the list is endless!

You are also free to write in BM or English..as long as i can understand then it's ok lah. Hehe.


5. Once you are finished, please leave a comment with your email address.

n3 nie d'buat kat opiz sbb internet line kat umah very the slow ..
masa tgh buka website alicewonders.com-
ramai lak kengkawan KP pun dok usha beg- beg kat website itew..
semuanya teruja ngan bermacam design dan jugak colour..

Bagi KP, yg jarang ada handbag - cuma ada 2 aje
1- hadiah hantaran dari c. abg
2.- hadiah dari nenek t'sayang -

Memang harap kalau bolih tuk menang hadiah nie..
Good news to alicewonders.com sbb KP-nya colleague skrg dok usha handbag kat die-nya website & supermummy lak ramai KP-nya colleague dok usha blog

Beg pilihan mana dan mengapa saya memilih nie

pilihan inie atau
yang nie
mengapa:
sbb bila KP buka aje website alicewonders.com,
semua colleague minat the above handbag dari semua list
semua colleague KP minat dgn design and colour kedua-dua beg itew
KP mmg suka kedua-duanya dan harap dapat menggantikan handbag yang ada sedia kala
ngan puteri seorang- Qurratul, blhlah KP bawa sekali barang2 yg d'perlukan bila kite berdua kuar bersama seperti napkin, botol air, and also gameboy( tu yg wajib tau)
biasanya KP kena bawa 2 beg ..
1 handbag tuk KP & 1 beg brg tuk Qurratul
Ikhlas yang menerima :

Friday, January 30

.3.0..0.1..0.9.

30.01.09

x tahu nak tulis apa cuma masih tak berapa sihat lagi

Qurratul pun x sihat ....
smlm bawa die ke klinik....
mata sebelah kanan cam kena alergik ...
bwa gi jumpa doc kata bukan skt mata...
cuma alergik aje ....

sbb sehari sblm tu kiteorg naik genting jap
x lah lama mana pun kat sana naik atas ampai kul 11.30am turun dai Genting kul 3.00pm
sbb xde apa nak buat ...
bowin... sikit kat atas and neway abg dapat call kena gi dinner mlm

KP pun x sihat gak lagi
kali nie cam kena migrain attack aje tapi sblh kanan aje
terus lemah aje badan..
sakit abis sendi badan kite org semua ...

dahlah berry rosak so tak dapat nak update on live..
bila ada internet access baru blh update yek...

.P.o.i.s.o.n.o.u.s.-.s.p.i.d.e.r.

Received email pagi tadi

For Your Infos and Handlings:
This spider is now in S'pore grounds & it's poisonous........
Beware !!!!!........
When you see this spider - kill it immediately with some thing,not bare hand
Have any one of you heard abt or seen this spider ?Happening in Singapore !!!!!( tak tahulah betul ke tak .. katanya)
Take note it's around the house.....and anywhere !!!
Pls note this poisonous-spider ( attached pictures ) was reported on 01May 2008 - channel 8
It's commonly found in Brazil , but somehow it made its way here in S'pore.
An English man was recently bitten by it but unfortunately, they freed thespider not knowing that it's poisonous !

P/S: pada sesape yang kat s'pore to hope bolih comment sama ada news nie betul ke tak.
KP cuma fwd aje apa yang d'email pada KP
Jangan salahkan KP kalu berita nie salah yek..
Do update so KP blh remove kalau betui salah











Thursday, January 29

.B.e.r.r.y.

Berry

Dah 2 hari tak dapat received or sent email
Dah 2 hari tak dapat received or make call
Dah 2 hari tak dapat received or sent sms
Dah 2 hari tak dapat access facebook
Dah 2 hari tak dapat NAK ACCESS BLOG

nie yang tak best sbb tak kat memana aje KP blh update live blog tapi skrg tak lagi .
so minta maaf lah kalu ada blog yg tak dapat nak blog hop buat masa nie.
kalu kat umah online OK, KP update kalu tak minta maaf yek ....

Wednesday, January 28

.K.i.d.s. .A.r.e. .Q.u.i.c.k..

Kids Are Quick

TEACHER: Maria, go to the map and find North America.
MARIA: Here it is.
TEACHER: Correct. Now class, who discovered America?
CLASS: Maria

TEACHER: John, why are you doing your math multiplication on the floor?
JOHN: You told me to do it without using tables.
TEACHER: Glenn, how do you spell 'crocodile?'
GLENN: K-R-O-K-O-D-I-A-L'
TEACHER: No, that's wrong
GLENN: Maybe it is wrong, but you asked me how I spell it.

TEACHER: Donald, what is the chemical formula for water?
DONALD: H I J K L M N O.
TEACHER: What are you talking about?
DONALD: Yesterday you said it's H to O.

TEACHER: Winnie, name one important thing we have today that we didn't have ten years ago.
WINNIE: Me

TEACHER: Glen, why do you always get so dirty?
GLEN: Well, I'm a lot closer to the ground than you are.

TEACHER: Millie, give me a sentence starting with 'I.'
MILLIE: I is..
TEACHER: No, Millie..... Always say, 'I am.'
MILLIE: All right... 'I am the ninth letter of the alphabet.'

TEACHER: George Washington not only chopped down his father's cherry tree, but also admitted it. Now, Louie, do you know why his father didn't punish him?
LOUIS: Because George still had the axe in his hand.

TEACHER: Now, Simon, tell me frankly, do you say prayers before eating?
SIMON: No sir, I don't have to, my Mom is a good cook.

TEACHER: Clyde , your composition on 'My Dog' is exactly the same as your brother's.
Did you copy his?
CLYDE : No, sir.. It's the same dog

TEACHER: Harold, what do you call a person who keeps on talking when people are no longer interested?
HAROLD: A teacher

Tuesday, January 27

.".A.n.g.p.o.w.".

Angpow

Angpow sinonim ngan CNY.. Mesti bdk2 paling suka sbb dapat angpow...
Kalu kite Raya Puasa - dapat duit raye
Kalu dieorg CNY- dapat angpow

Smlm KP ampai umah Qurratul dah balik dari PD dekat sejam,tengah lepak makan nasi. Oh ya!!parents KP biasanya akan masak kalu ke PD cam nasi impit & rendang or roti nan & dalca. Tapi smlm masak nasi tomato, ayam masak merah, ayam masak kicap n dalca with jelatah also ..

KP memang penat sesgt sbb hari Ahad balik mid then Isnin masuk pagi kul 8 am. so balik aje alar2 nak titon terus... layan jap Qurratul sementara nak tggu abg balik
Then received sms
"Pesan kat Qurratul kalu nak angpow jangan titon"
masa tu Qurratul dah alar2 nak titon .. pujuk die main laptop die jap ..
tak sampai 10 min abg balik bawa sepaket angpow

apa lagi acara mengira bermula larr... Sapae yg paling excited mestilah Qurratul sbb tak menyabar - yabar nak kira brp ada... Alhamdulilah ada kat RM 2++, die dapat .. seronok bangat sbb abg dapat dari bos and kengkawan die ..

.C.N.Y. .2..

CNY 2

hari nie KP keje lagi kul 8am ..
malas gak nak bangun tapi nak tak nak terpaksa gak bangun gi keje.
Abg lak keje half day aje hari nie.

kalu tanya mmg malas nak keje, sape nak keje masa PH tapi since $$ pun masyuk and abg pun keje so KP pun keje ajelaerr.. Duk umah mesti tak tau nak buat apa...
boss bagi balik awal hari nie.. patutnya smlm tapi KP request nak balik awal hari nie
smlm kalu balik awal xde sape kat umah sbb emua kan kuar

jadi, hari nie punya plan .. abg abis keje akan ambik Qurratul kat KP-nya parents house.
Malam nie titon Puchong..
( pada yang x tahu atau baru, KP-nya parents hse kat D'sara. Kite akan htr Qurratul kat sana kalu both of us kena keje. Kalu both cuti balik umah sendiri kat Puchong.. kalu one of us cuti tgk keadaan)

plan ngan Qurratul nak window shopping kat Pavillion or Sg Wang saje jejln ambik angin.
Abg request nak beli baju , Qurratul request nak mainan and KP - tak nak apa2 kecuali nak makan VS blh tak ... lebih sgt kan

Oh ya sok KP cuti .. kalu ada masa KP update blog yea...

Monday, January 26

.E.p.p.y. .C.N.Y..

Eppy CNY



pada semua eppy CNY dan selamat brcuti pada semua...
pasti ada yang cuti sampai hari selasa( tue yg wajib)
pasti ada juga yang cuti sampai rabu (extra 1 hari-sbb penat brcuti)
pasti ada juga yang sambung cuti atau MC ( sapa mkn cili die rase pedas yek)

ada yang cuti trlebih jadi ambil sampai weekend..
pulak tu pada yang kerja kat area KL

consider 01.02.. ( hari ahad - hari wilayah )
dapat lak cuti ganti ke hari isnin...
cuti sakan noo... kengkwan emua..

well, for KP dalam keadaan cenggini yang masih tak berapa sihat ...
KP masih bkerja tapi alhamdulilah keja pagi ..
Jd tak teruk sangat

Qurratul hari nie ikut T.Wan & T.Ma die gie PD
every year bila CNY kite akan celebrate kat PD
relative nenek belah mak sbb KP grandma dulu Cina masuk Islam

call die enjoy dienya trip
then call along die kata Qurratul muntah ada kat 3 kali
sbb die dah lama tak jalan jauh ..

last sekali jalan jauh bulan 10 ke singapore....

" Eppy Chinese New Year & Eppy Holiday!!!! "

Friday, January 23

.n.o.s.e. .b.l.e.e.d.i.n.

Nose bleedin

Sprti n3 smlm, apa yg KP jangkakan dah brlaku..hidung KP mula brdarah,bukan mengalir aje bila d'hembus kluar seketul2 darah(maaf jika n3 inie m'jijikan..KP x brniat)..dr pagi tadi ampai skrg msh blm kurang

Smlm masa dok rehat kat opiz,ada kwn KP kata kwn die kena symptom yg sama ngan KP. 2,3 kali chk xde apa kali 4 doc kata chikunya..weii..tkt simpang 44 kalu blh... Kalu ikut doc kata ada infection aje..

Adakah musim skt skrg nie?? Nway n3 mungkin xde sgt kot sbb ramai yg start cuti dah kan..KP cuma dpt cuti 1st CNY aje,tp lepas 2 hari wilayah ngan thaipusam KP sapu..dah dpt cuti ganti blh guna tuk vacation nanti..

KP pun celebrate CNY tp xdelah grand sbb my grandma chinese. Bila kahwin ngan my grandpa kena convert..so every year kite akan smbt CNY kat PD..byk gak dpt angpow,orange and of course chocolate

So," eppy chinese new year pada sesape yg menyambut & slmt brcuti pada yang lain..ingat tak bila nak balik keje..hehehehehehe"

.N.e.v.e.r. .L.i.e.s. .t.o. .a. .W.o.m.a.n..

Never Lies to a Woman

A man called home to his wife and said

"Darling, I have been asked to fo fishing up in Canada with my boss & several of my friends.

We'll be gone for a week.

This is a good aopportunity for me to get that promotion I've been waiting so could u please pack enough clothes for a week and set out my rod and fishing box.

We're leaving from the office & I will swing by the house to pick my things up

" Oh !!! Please pack my new blus silk pyjamas."

The wife thinks this sounds a bit fishy but being the good wife she is did exactly what her husband asked. The following weekend he came home a little tried but otherwise looking good.

The wife welcomed him home and asked

"Darling how many fish did u caught???"

"Yess... !!! Lots of salmons, bluegills and a few swordfishes.

But why you didn't pack my new blue silky pyjamas like I asked you to do?

Waiting for the answer huh

-


-


-


-


-


-


-


-


-


-


-


-


-


-


-


-


-


-


-


--

" I did as per you request.... They're in your fishing box!!!!!!!!!!!!!!!!!!"

.-.t.i.v.e. . &. .s.l.m.t. .k.e.m.b.a.l.i. .m.u.m.m.y.s.y.a.

-tive n slmt kembali mummysya

Masa taip n3 nie,KP baru balik keja..kena keja mlm ampai weekend....baru aje lepas muntah kat toilet..badan- yg sendi skt..mulut rase payau..tak selera mkn...mmg rase cam panas dlm..biasanya bila cenggini kena jejaga sbb ikut previous record senang sgt dpt bleedin nose.

Kat klinik td, doc buat pregnancy test since dari symptom cam pregnant but result was -tive. Mmg KP plan nak tambah sowang lagi since Qurratul pun dah 3tahun

Doc pun naik risau tgk KP, mana tak dr d'sara ampai asia jaya..dlm bas dok 'burp' aje..loya takyah ckp..dah mcm cacing kpanasan. Dok asyik ubah tmpt duduk,pusing kiri xlih,pusing kanan xlih,nak tdr dlm bus pun x blh. Rase sgt tak selesa

Masa ampai kat klinik td,KP brpeluh sdgkan x ampai 1min pun dr opis ke klinik. Dlm klinik lak ada aircond still KP brpeluh. Nurse n doc dok senyum aje kat KP bukan apa sbb dok tgk KP 'burp' memanjang.

Doc kata ada infection,kena minum air byk2 n kena buat follow up..

Selera mkn mmg ada tapi bila nak beli atau bau nak muntah camne itew. Gagah td mkn nugget KFC since perut kosong dr pg tadi..mkn kul 4pm ,baru tai dah kuar blk

Qurratul gettin better demam xde,batuk ada sikit2 tapi selsema blm hilang lagi..Qurratul tak tkt mkn ubat tu yg best tu.

**sowie kalu n3 nie tunggang trbalik sbb pala tgh dizzy masa tgh taip**

Oh ya nak ucap selamat kembali dan alhamdulilah tuhan makbulkan doa kami semua pada mummysya yg dah discharged dr hosp tadi. Jgn lupa mkn ubat, pantang mkn dan take good rest.

Eppy 4 her sbb dah discharged n waitin 4 e blog update but take your time. No rush yek Kin

Thursday, January 22

.x. .s.i.h.a.t.

X sihat

KP hari nie mmg tak sihat langsung..sejak Qurratul dah bransur pulih cuma selsema n kekdg batuk..KP rase KP dah kena tempias die..

Bgn pagi nie langsung tak larat,Qurratul lak cam tahu mama die tak sihat langsung tak kacau..KP rase sejuk sgt tahap mengigil kalu psg kipas or aircon..bila tutup lak rase panas dan rase sendi cam skt gitew..

Masa nak gerak abis bas since KP keje mlm ari nie..asyik dok loya nak muntah aje..dahlah KP dari pg tak breakfast sbb tak lalu tgk mknan..camnie dah tahap gaban skt ..dlm bus lak syik nak muntah aje..KP risau tkt muntah dlm bus malu nanti.. Nak patah blk dah nak ampai opiz camne itew

Agaknya dah brjangkit ngan Qurratul rasenya..KP bila tak sihat mula nak angin aje satu badan pas2 selera mkn nak western or fst food aje ...

Wish KP cepat ihat yek...rimas cenggini

Wednesday, January 21

.2.0.0.1.0.9.

20.01.09

N3 delay sbb xde access int..biase dr berry blh update tapi coverage tak brp stable.

Pg,trs drive ke umah puchong. Dah dkt sbulan lebih KP tak blk sejak parents KP gi haji..balik aje dieorg KP trs blk netap kat sini..

Tak ke mana pun sbb Qurratul masih tak sihat lagi, dok selsema ngan batuk..agenda KP ngemas umah,mop lantai,lipat baju

Ptg, bawa along ke celcom TTDI, die nak register broadband..mahal gak 499 modem aje..modem hak kite kalu nak tmbh pckg 68 atau 98 apa lebihnya counter girl tu mcm malas aje nak adv

So KP suruh along reg maxis broadband senang 138 tak nak pakai,pulang blk..senang cite..so along pun agree..

Lunch, domino..got sms by regular pizza 2nd pizza only rm 3
Beli chicken aloha n tuna temptation..Qurratul enjoy lunch..dari umah parents KP trs ke PJ old town ada hal ikit nak selesai..

Semua settle turun ke IOIMall puchong,saje bw Qurratul pusing, die nak mkn bubur-beli ayam

Balik singgah beli apam balik with extra jagung and then lepas mop lantai trs masak bubur ayam tuk Qurratul...Punyalaey die order nak bubur abis 1 mangkuk bubur abis.. Sonok tgk die mkn..alhamdulilah kali nie lepas mkn tak muntah

Sejak die skt bila abis mkn mesti muntah.. Alhamdulilah skrg tak...tu aje abt yest

Monday, January 19

.........

Very Shocking.... .


This is a real story of a young college girl who passed away last month in Penang.
Her name was Ai Ling. She was hit by a truck.She was working in a call center.

She had a boy friend named Tony. Both of them were true lovers. They always talked on the phone. She used to be never found without her handphone.

In fact she also changed her network from Maxis to Digi, so that both of them can be on the same network, and save on the cost.

Even when Tony left overseas to finish his masters, they constantly kept in touch. She used to spend half of the day talking with Tony. Ai Ling's family knew about their relationship.. Tony was very close to Ai Ling's family as well. (Justimagine their love) .

Before she passed away she always told her friends

'If I pass away please burn me with my handphone' she also said the same thing to her parents. After her death, people couldn't carry her body,

A lot of them tried to do so, but still cant everybody that had tried to carry the body,the results were the same. Eventually, they called a person known to one of their neighbours, who can speak with the soul of dead person and who was a friend of her father.

He took a stick and started speaking to himself slowly. After a few minutes, he said
'this girl misses something here.'
Then her friends told that person about her intentions to burn her with her phone.
He then opened the grave box and place her phone and sim card inside the casket.
After that they tried to carry the body.
It was then moved easily and they then carried her into the van.

All of us were shocked. Ai Ling's parents did not inform Tony that Ai Ling had passed away as they're waiting for him to come home after his graduation.. After 2 weeks Tony returned and called Ai Ling's mom.......

Tony:....'Aunty, I'm coming home today. Cook something nice for me.
Don't tell Ai Ling that I'm coming home today, I wanna surprise her.'
Her mother replied..... '
come home first, I wanna tell you something very important.'

After he came, they told him the truth about Ai Ling. Tony thinks that they were playing a fool. He was laughing and said
'don't try to fool me - tell Ai Ling to come out, i have a gift for her... Please stop this nonsense'.

Then they show him the original death certificate to him. They gave him proof to make him believe. (Tony started to sweat) He said...

'Its not true. We spoke yesterday.. She still calls me.
Tony was shaking. Suddenly,
Tony's phone rang.

'see this is from Ai Ling, see this....'

he showed the phone to Ai Ling's family. all of them told him to answer.
he talked using the loudspeaker mode. All of them heard his conversation.

It is the actual voice of Ai Ling & there is no way others could use her sim card since it is nailed inside the grave box! They were so shocked and asked for the same person's (who can speak with the soul of dead persons) help again. He brought his master to solve this matter.

He & his master worked for 5 hours. Then they discovered one thing which really shocked them.... Digi 'I will follow you!!
!'

.B.o.r.a.n.g. .p.e.r.m.o.h.a.n.a.n. .m.e.m.b.i.n.a. .m.a.s.j.i.d. .b.a.r.u.

Borang permohanan membina masjid baru

Tak dapat ku bayangkan ada gak hamba Allah cenggini ..
Siap surat lagi beb...

Bacalah hingga akhir ...

SUAMI BIN LELAKI HOLDING
No. 6 Jalan 6/9, PRESIN 69,
96300 PUTRA PERDANA

28 Februari 2007

Ruj. Fail : Rumahtangga 001/07

ISTERI BINTI PEREMPUAN
26, Jalan 6/9 ,
69300, PRESIN 69 PUTRA PERDANA

Puan, PERMOHONAN UNTUK BERPOLIGAMI

Perkara di atas adalah di rujuk.
2. Sebab utama permohonan ini di lakukan adalah kerana saya ingin melengkapkan kuota yang telah di peruntukkan bagi saya. Buat masa ini kuota yang telah di isi cuma satu, memandangkan masih ada 3 kekosongan, eloklah jika dapat di penuhi secepat mungkin. Pihak yang akan mengisi satu kekosongan ini buat masa ini ialah Cik Hana Fazura Binti Jeffry yang merupakan setiausaha saya di pejabat. Memandangkan komitmen yang beliau tunjukkan di pejabat amat baik, eloklah jika kita masukkan dia bersama kita di dalam organisasi keluarga kita. Kekosongan yang selebihnya akan di isi di masa akan datang.

3. Untuk makluman pihak puan, yang sebenarnya masalah ini telah lama saya fikirkan tetapi memandangkan poket saya yang selalu nipis, terpaksalah saya tangguhkan dulu permohonan ini di samping kurangnye rasa keyakinan untuk mengemukakan permohonan ini. Kini, setelah saya dapat mengeluarkan kesemua duit pelaburan ASB saya, saya merasakan kembalinya semangat saya yang telah hilang selama ini.

4. Permohonan ini amat setimpal kerana dengan kedudukan sekarang ia menguntungkan kedua belah pihak dan juga pihak ketiga. Selama ini hidup kita bahagia sebab jika tidak, manakan mungkin puan dapat menjadi seperti sekarang. Semua yang puan miliki sudah bertambah besar. Kereta besar, rumah besar, rantai besar dan pakaian besar. Jika dulu potongan puan seperti gitar, kini sudah bertukar menjadi drum. Oleh itu, sudilah kiranya dapat kita kongsi bersama insan lain kebahagiaan kita ini.
( 1 )

5. Pihak puan juga dapat menikmati faedah dari kelulusan permohonan ini kerana puan akan tetap menikmati apa yang telah puan miliki sekarang dengan waktu bekerja lebih singkat dan sistem syif akan di perkenalkan iaitu 1 hari kerja dan 1 hari cuti rehat. Waktu bekerja yang selebihnya akan ditampung oleh pihak ketiga. Kebaikan yang puan akan nikmati ialah waktu rehat yang bebas kerana dalam waktu puan bercuti, saya selaku Penyelia tidak akan memantau aktiviti yang puan lakukan. Pada waktu itu saya cuma akan fokus kepada hasil kerja pihak ketiga. Menguntungkan bukan?


6. Segala kerjasama dari pihak puan saya dahulukan dengan ribuan terima kasih. Saya amat berharap pihak puan dapat meluluskan permohonan saya ini kerana adalah lebih baik jika kita dapat berkongsi kebahagiaan kita ini bersama insan lain. Saya harap permohonan saya ini di balas dengan senyuman penuh keikhlasan dari pihak puan dan tandatangan puan di atas kertas yang saya lampirkan bukannya balingan periuk nasi, pinggan-mangkuk, ketukan senduk dan perkara-perkara yang menyukarkan pihak puan untuk melakukannya.

7. Saya harap puan sudi meluluskan permohonan ini. Hadirkanlah senyumanmu sebagaimana ketika kita menyambut orang baru iaitu bayi kita kedalam keluarga kita 10 tahun lepas. Situasinya lebih kurang sama dengan masa kini. Kita akan menerima orang baru juga cuma bezanya ialah jika 10 tahun yang lepas kita perlu menjaga dan membelainya dengan manja bersama tetapi kali ini, setiap urusan penjagaan dan belaian manja akan di laksanakan oleh saya sepenuhnya.

8. Akhir kata, saya harap permohonan saya ini dapat dibalas secepat mungkin. Semoga kita bersama-bersama dengan pihak ketiga akan dapat melaksanakan program ini dengan jayanya.

Sekian, Terima Kasih.
"BERKORBAN DAN BERKONGSI KEBAHAGIAAN LAMBANG RUMAHTANGGA BAHAGIA"

Yang benar,
………………………………………
Suami bin Lelaki
Pengarah Urusan Rumah

s.k. Mak bapak SENDIRI Mak bapak MERTUA

.e.p.p.y. .a.n.n.i.v. .k.a.k. .r.e.d. .

Eppy annivessary kak red
As per cam n3,.. hari nie annivessary kak red yang ke 8 tahun
So,
"Eppy annivessary kak red & sirman....
Moga berkekalan hingga ke hujung nyawa
Moga di berkati dan d' panjangkan umur ... "
Dari KP and family

Sunday, January 18

.t.a.k. .s.u.k.a.

Tak suka

Skrg dah taklih nak update blog straight dari opiz pc. With the new system yg baru launch hari nie,dah jadi bahaya..

Mcm hari nie aje, kering dah KP sbb tak dapat nak update or bloghop..tak tahu sape punye keje ampai dieorg block access.. Now onwards kena bawa laptop ke opiz lah atau tak update dari my berry. Yang tak bestnya no pic kalu update via berry.. Nak update atau comment ambik masa pas2 limitation lak..

KP cuba buat auto publish n update via berry tuk adhoc issue OK

Saturday, January 17

.k.l.i.n.i.k.

Klinik lagi

Sejak parents KP balik Qurratul masih tak sihat lagi.baru nak sihat dah bawa pusing n ronda KL ikut oyang die ngan makcik n sepupu die..

Jumpa doc, die bg ubat selsema n batuk.
Since dah janji nak bawa jalan n skrg pun dah maghrib,KP bawa gi giant kota damansara yg baru buka..nak belanja mkn ayamas tapi tak nak..

Qurratul nak mkn chicken rice shop. So order dish tuk die n she enjoy mana tak junior combo meal

*siaran langsung dr giant kota damansara*

.c.h.i.n.e.s.e. .d.e.c.o.

Chinese deco

X sempat nak update blog sbb bz dok nak deco opiz cam biase laer emuanya last minit uruh upkan...

Nak tak nak trpaksa laer buat gak jugak walau last min... Emua cuma recycle tak yg beli baru..mungkin kalu tak cukup baru beli...

Friday, January 16

.l.a.w.a.k.

Subject: Bank of Canada.

Have a good laugh at the joke below. Have a good day!!

This joke is not meant to be offensive but apologies if some might be offended. Anyway, I don't know whether this will bring you luck but I hope at least it will make you laugh.

An elderly woman walked into the Bank of Canada one morning with a purse full of money. She wanted to open a savings account and insisted on talking to the president of the Bank because, she said, she had a lot of money.

After many lengthy discussions (after all, the client is always right) an employee took the elderly woman to the president's office.

The president of the Bank asked her how much she wanted to deposit. She placed her purse on his desk and replied,'$165,000'. The president was curious and asked her how she had been able to save so much money. The elderly woman replied that she made bets.

The president was surprised and asked, 'What kind of bets?'

The elderly woman replied, 'Well, I bet you $25,000 that your testicles are square.'

The president started to laugh and told the woman that it was impossible to win a bet like that.

The woman never batted an eye. She just looked at the president and said, 'Would you like to take my bet?'

'Certainly', replied the president. 'I bet you $25,000 that my testicles are not square.'

'Done', the elderly woman answered. 'But given the amount of money involved, if you don't mind I would like to come back at 10 o'clock tomorrow morning with my lawyer as a witness.' 'No problem', said the president of the Bank confidently.

That night, the president became very nervous about the bet and spent a long time in front of the mirror examining his testicles, turning them this way and that, checking them over again and again until he was positive that no one could consider his testicles as square and reassuring himself that there was no way he could lose the bet.

The next morning at exactly 10 o'clock the elderly woman arrived at the president's office with her lawyer and acknowledged the $25,000 bet made the day before that the president's testicles were square.

The president confirmed that the bet was the same as the one made the day before. Then the elderly woman asked him to drop his pants, etc., so that she and her lawyer could see clearly.

The president was happy to oblige.

The elderly woman came closer so she could see better and asked the president if she could touch them. 'Of course', said the president. 'Given the amount of money involved, you should be 100% sure.'

The elderly woman did so with a little smile. Suddenly the president noticed that the lawyer was banging his head against the wall. He asked the elderly woman why he was doing that and she replied, 'Oh, it's probably because I bet him $100,000 that around 10 o'clock in the morning I would be holding the balls of the President of the Bank of Canada!'

The origin of this Canadian story is unknown but it brings luck to everyone to whom it is sent. Whoever breaks the chain would definitely be unlucky or get their balls touch by an old lady.

Do not keep this letter. And do not send money. Just forward it to five of your friends to whom you wish good luck. Something good will happen to you in the next four days. If the chain is not broken, you will have good luck during the four days.

Even if all you do is make someone laugh, send it on

.L.a.w.a.k.

Lawak jumaat
Bersalin
Seorang lelaki menalipon hospital untuk memberitahu yang isterinya nak bersalin
Jururawat hospital menjawab talipon lelaki tersebut.
Lelaki: Hello.. Tolong saya sbb isteri saya nak bersalin
Jururawat: Sila bertenang.. Ini anaknya yang pertama ke ?
Lelaki: dalam panik ) " apa punya bangang.. ni laki dia la
Jururawat: Erkkk

kerja rumah

Seorang guru sedang bertanyakan kepada seorang anak muridnya

Guru: Ali, mengapa awa k tidak membuat kerja rumah yang cikgu beri
Ali:Emak saya berpesan supaya tidak buat kerja rumah
Guru: Mengapa mak awak berkata begitu
Ali: Kerana semua kerja rumah emak saya yang buat

.t.o.l.o.n.g.

Tolong

Kengkawan blogger,

KP minta sangat bantuan dan tolong camne nak halau ulat lampu atau kelkatu (kalu tak silap). Alar yg bila kite pasang lampu..ulat tu ada n ulat tu terbang tau..masalahnya ulat nie makin banyak lak kat umah KP bila buka lampu putih..

Bukan tu aje, ulat nie kalu terhimpit sikit aje die punya sengat skt sgt lagi skt dari kena gigit nyamuk.KP geram sapu ngan penyapu lagi ramai lak die ajak kengkwn die.. Dah lah skt kena sengat pas2 bila kite penyek ulat nie bau die busuk weiii...

Nasib baik Qurratul tak ikut balik ari ni kalu tak sian kat die... Tlg bagi tips atau idea camne nak halau ulat nie..tak tahan weii...

Thursday, January 15

.A.w.a.r.d.s.

Selamatkan Mereka
terimakasih kepada attyfir
award ini utk kita mengingati penderitaan mangsa perang di palestin
"Ya Allah!! Sebagaimana Engkau pernah menghantar burung-burung Ababil menghancurkan tentera bergajah Musyrikin, maka kami memohon kepada mu Ya Allah....... . turunkan lah bantuan mu kali ini kepada orang orang Islam Palestin dan hancurkanlah Rejim Zionis Yahudi Israel..amin. ..."[lalu bacalah Surah Al-Fil]

.M.o.t.h.e.r. .i.n. .l.a.w.

Mother in Law


A woman had 3 girls
One day she decides to test her sons- in- law

She invites the first one for a stroll byu the lakeshore, purposely falls in and
pretends to be drowning.
Without any hesitation, the son-in-law jumps in and saves her.

The next morning, he finds a brand new car in his driveway with this messages on the windshield



A few days later , the lady done the same thing with the second son-in-law.
He jumps in the water and saves her also.
She offers him a new car with the same message on the windshield..


A few days later, she does the same thing again with the thrid son-in-law.
While she is drowning, the son-in-law looks at her without moving an inch and thinks.

"Finally! It's about time that this old witch dies!.

The next morning, he receives a brand new car with this mesage...


Well...

Tuesday, January 13

.r.e.n.u.n.g.a.n.

Renungan tuk semua

cik "tiger"berpeluk jumpa tuannya
"kaler pencil"d'buat pagar

eksos "hello kitty"..alangkah bahagia kalu KP
dapat letak kat keta

d'tikam dari depan atau belakang

tuk pengemar microwave & juga PC


nasib baik kucing nie nyenyak titon
Silap tgk, ingatkan dah mati

N.o. .R.u.n.n.i.n.g. .i.n. .t.h.e. .h.o.u.s.e.

Doesn't look too bad. But perhaps he should keep this next photo handy to explain the way it happened!... ...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
OOOHHHHH!!!That's GOTTA hurt!!!!(Pic taken in the emergency room)

.1.2.0.1.0.9.

120109

Penat & loya masih ada lagi..masa tgh taip nie pun ngantuk sei..bangun pg berat aje kepala..Qurratul lak kena flu..dah siap bg ubat alhamdulilah dah kurang ikit ..

Bgn sarapan pas2 sembang ngan grandma n auntie then layan Qurratul..seronok tgk Qurratul sbb asyik dok gelak ketawa..tuk 1 minggu nie

KP almost msk lambat ke opiz hari nie sbb blh trlelap nga Qurratul kul 12tgh n bila trjaga kul 1.15pm siap2 then call cab alkisah tggu ampai 20min baru dapt call kata no cab..
Ishh bengangnya sbb dah lmbt buat lak hal..angin lah KP n trpaksa menapak ke bwh yg tak jauh mana pun..ada lah dlm 5min aje..

Kul 2.15pm dapat cab terus minta ke KLCC sbb blh 4C yg KP lambat..jadi nak tak kenalah RM 20 melayang
Msk opiz berita baik yg d'tggu tak ampai pun.. Jadi buat keja cam biase tapi ngantuk sei tahap gila baban

.p.e.n.a.t. x.t.i.t.o.n.

Penat tak titon..

Dr sab2 pg ampai hari ahad mlm kul 11pm baru jumpa katil..masa 2 tak ingat dah ngantuknya atau lelapnya..bunyi apa pun tak dengar.org kata titon mati tau.

Smlmm gi tropicana mall yg kat tepi highway menghala ke eastin hotel kalu dr kayu ara..dlm keadaan ngantuk,penin,tak larat KP brjaya gak tempuh perjalanan ke sana..tmpt baru,tak banyak kedai buka lagi..toilet cantik tp syg xde paip..nasib baik kat surau ada paip air.

Dari sarapan lagi,KP dah tak lalu mkn..cam loya gitu..tgh pun x mkn sbb tgk mknan dah loya.darp tropicana mall tringin nak mkn kat william..perasaan yg membuak2 nak mkn kat sana..jadi abg drove ke sana ngan auntie,niece,nephew and grandma

Kite mkn nasi goreng ketam,chicken keev and also mee perut ikan..guess wht KP mkn cuma 3 sudu nasi dan sekeping hirisan ayam..abg cukup mare ngan KP sbb KP tak mkn..balik umah dkt kul 10pm...

KP mmg tak lalu nak dinner, rasa loya lagi..auntie We kata "ada isi kot2"
"x lah.. Baru lepas aje bendera jepun"

X tahu apa mslh sama ada mmg diri KP penat sbb tak titon atau mmg xde selera mkn atau ????

N3 melepaskan geram tau..sbb ampai hari nie ngantuk masa tgh taip

Sunday, January 11

.l.r.t.

LRT

Skrg th brsiaran dari dlm LRT ...KP bawa anak sedara sepupu sepapat naik LRT since yg mai dari kedah nak balik tgh nie gak...tak pusing mana pun naik dari KJ stop kat dang wangi pas2 buat u turn balik ke asia jaya.. Kesian tak pernah naik LRT tapi jenuh gak nak jaga ampai 5 org sekali campur Qurratul... Dah jadi 6 org camne 2...tapi yg seronok pastinya Qurratul sbb die asyik dok ketawa aje..gurau n main...yelar mana adik bdk kecik kat umah

.s.a.m.p.a.i. .s.u.d.a.h.

Sampai sudah

Tepat jam 1.18am,flight parents KP sampai dari Haji..selamat pulang dari tanah suci mekah

Insyallah,semuanya akan selamat..

Saturday, January 10

.c.o.n.f.i.r.m. .f.l.i.g.h.t.

Confirm flight..

Baru call aje tabung haji, confirm flight ampai kul 1.18am jaedi kul 1am kite gerak ke KLIA...

Naj menjemput mak abah balik dari haji..konvoi 4 biji keta...seronok tau..

Makanan dah siap kat umah ampai kite org dah kekenyangan menikmati nya..makanan d'msk khas dr kedah...skrg nie emua berkumpul kat umah...tgh dok gelak ketawa...kongsi cite..kongsi katawa..kongsi resipi dan tanya khabar..

Lain dari 2 resipi kiteorg mlm nie.. Bihun sup utara..sup tulang special dari kedah..ketupat pulut palas dan rendang dari kedah...gulai udang pun ada lagi..

Perghhhh...sedap hingga menjilat jari..terangkat sei kuah sup tulang...mmg kaaw..mmg ho liaw..

Nantikan lagi n3 lagi yek..semua nie live n3....curi2 update ..

.l.u.n.c.h.

Lunch

As per previous n3 mulai tgh nie pakat reramai sedara dok melepak kat umah ...yg mai dr kedah blm balik lg sok tgh baru balik..tadi lepas gi cocoaland warehse sale ..htr sat brg terus gi ambik grandma ngan makcik dari kuantan lak...so skrg mmg penuh rumah...blm lagi mlm nanti...flight di jangka ampai mlm ni..

Lunch special ari nie... Nasi lemak dari kedah..ayam goreng dari pahang ...dan sambal udang dari kl...malam lak bihun sup tulang..special mari dari kedah...pas2 ada ketupat palas n rendang ayam dari kedah gak...

Masa tgh taip nie riuh rendah umah...ngban bebdk kecik, ngan org tua dok sembang...

Nantikan lg n3 dr KP..no pic 4 time being

Friday, January 9

.c.o.n.f.i.r.m. .s.u.d.a.h.

Confirm sudah

Kali nie n3 mmg 2 dlm 1..alhamdulliah semuanya plan ok

1.dapt call dari tbg haji tadi yg parents KP akan brtolak dari madinah jam 5.25pm waktu malaysia 10.1.09 dan akan ampai ke KLIA jam 2am 11.1.09..kemungkinan kiteorg adik beradik n sedara konvoi gi jemput..

2.smlm anak buah sblh abah turun ngan ngejut..ngape KP kat cam2 sbb biasanya kalu turun KL singgah umah pak mentua tapi kali nie turun ke umah..mai dari kedah smolm ampai KL kol 9.30pm
Bukan tu aje tau,yg buat KP trgezut even masa 2 KP kat opiz- siap beli kaki lembu, bawa stock pot, beli bihun n brg kering nak buat bihun sup tuk mraikan kepulangan KPnya parents especially abah..nie mmg slh sowang dr anak buah trsyg..bukan 2 aje siap ngan bwg, siap bw ketupat pulut yg 3 segitiga(fav abah) siap kat nak msk sendiri...trsentuh n menitik gak airmata sbb xde lg sedara or anak buah yg cengini except 4 raya differ lah...

3. KP nya grandma & aunty from Kuantan n Muar akan turun sok .ampai kul 1.30pm..n KP akan jemput kat pekelilin..KP sayang grandma n arwah grandpa KP belah mak sbb so understandin..kalu raya tahu kite org blk siap bilik..bbq mesti buat 1st raya tanpa miss ...satay n ayam bakar menu wajib..abah akan gi beli brg ngan arwah grandpa tuk bbq

4. KP baru confirm tiket,accodomation tuk bulan 3 nanti..alhamdulilah akhirnya dah selesai tggu ari aje..walau byk yg kuar tapi sekali dlm seumur hdp should be ok..yg penting kite btiga dpt spend time 2gether...Qurratul pun dah eppy.. Harap emuanya ok aje

5.harap brita baik dpt mingg nie ttg interview hari 2..the 1st interview nak 5 org tapi masih blm ada result sbb kata interview tak settle. Yg interview kali 2 nak 3 org patut dpt reply by thiz week..tkt gak on the outcome..

Moga tahun nie bawa rahmat pada KP sefamily..kite cuma merancang tapi tuhan menentukan kan..wish me all the best

Thursday, January 8

Nak extra $..

Mehlah dgr cite dulu..pada sesape nak extra income blh lah jejoin sekali..yang pasti bukan direct sellin, x yah jual barang cuma lagi rajin lagi banyak msk.. Dah KP cuba alhamdulilah msk nya ada..cuma kena bersabar...kena rajin
Kawan KP siap dpt RM 700 dlm 3 minggu..

Tiada paksaan dari KP cuma nak kongsi aje apa yg blh d'kongsi..sesape yg brminat blh email kat KP n nanti KP bgtahu or kite blh jumpa ..
Eratkan silaturahimlah ...

.b.a.r.a.n.g. b.a.s.a.h. .v.s. .k.e.r.i.n.g.

Brg basah vs.kering

Kul 4am abg baru blk..KPnya titon semestinya trggu sbb dok risau kul brp nak balik..elok sambung titon jam bunyi kejut abg tkt die lmbt keje..KPkan ming nie keje mlm oklah ikit..

Kejut abg aje jap lagi...jap lagi..ngantuk sgt die and at last kul 7am tanya msk kul brp 8.30am...jd bg abg sambung titon kul 8am kejut die..angin jap abg ..rupanya KP slh dgr abg msk kul 10.30 bkn 8.30.. Dah alang2 bangun..terus mandi n minta tapau nasi ngan telur sambal

KP,Qurratul n along terus shoot ke giant kena beli barang basah vs barang kering..cam last n3 parents KP balik this weekend so rramailaer sedara akan melepak..jadi stock kat umah mesti penuh..belilah kami udang,ayam,ikan, sayur, mihun,dan yg sepatutnya tuk tetamu nanti..dari situ tetiba dapat call member nak jumpa..rush ke mcd kat sek 6 kota damansara..nasib baik dkt ngan giant sek 5

Alhamdulilah..prbincangan selesai tggu hasilnya aje nanti..elok selesai balik umah, mandi sesiap sbb nak gerak ke opiz..skrg ni pun actually brsiaran dari LRT sbnarnya

***n3 nie tak de kena mengena ngan tajuk..cite tuk tajuk sikit aje..jgn mare ***

Test

.p.t.g. .0.7.0.1.0.9.

Petang 070109

Tiada yg extra hari nie kecuali ngantuk sei..dahlah bgn awal pas2 ngan mkn ubat pil buasir yg doc bagi mmg tambah lagi ngantuk KP..msk keje update email...update facebook..buat follow up...blog hop jap,ada yg tinggal comment ada yg tak...so sowie sbb hari nie limited access...

Qurratul ada kurang ikit bila mkn ubat doc...oh ya berita baik bakal tiba tuk KP...harap apa yg d'plan menjadi..once dah confirm nanti KP update...

Cuma yg tak sabar parents KP akan tiba sab2 mlm ke tanahair.
Nenek and mak sedara akan berkampun kat umah parents KP mulai jumaat mlm..n of course umah parents KP akan didatangi teteamu mulai ahad tgh ....

Wednesday, January 7

.p.a.g.i. .0.7.0.1.0.9.

Pagi 070109

KP ingat blh sambung tidur bgn lmbt sikit sbb ming nie keje mlm n smlm ampai umah kul 1am..tgh sedap tuton sblh Qurratul, along ketuk pin2..

Bangunlah teman along gi sek adik bongsu KP sbb nak htr surat minta prlepasan nak balik umah jumaat nie sbb kalau ikut schedule sklh die thiz week kena stay kat asrama aje..

Reason being coz parents KP akan balik dari tanah suci mekah thiz sun mornin..so parents minta semuaz adik bradik jemput kat KLIA especially Qurratul..dgn muka ngantuk, drive ke shah alam...
Oppss...mestilah KP mandi takkan tak mandi kot. Ampai shah alam kul 10am caya tak cuma 15min aje dah ampai...tak bawa laju tapi dok main tol aje..sbb KP ada appointment kat Jaya 33 kul 11.30 tkt tak sempat

Kebetulan kat sklh ada majlis orientasi tuk pelajar form 1 jd cijgu n warden xlih jumpa..trus shoot blk umah on the way dpt call appointment cancel..apa lagi singgah kat warung roti canai beli roti canai kosong kat Qurratul, roti sardin tuk KP n roti telur kat along..masa byr 2 abg jual roti canai bg 5 bungkus nasi lemak free sbb time tu dah 10.30am n he predict dari makanan basi baik bagi aje kat org..

KP mkn nsi lemak 2 bungkus n sama gak ngan along..masa tgh order roti canai along sempat gak beli nsi lemak lagi 2 bungkus sbb masa 2 mana nak tahu abg roti canai tu nak bg free..olih sbb ni KP skrg tgh tahap gaban ngantuk even mase tgh taip n3 ni

.2. .i.n. .1.

2 in 1

N3 hari ni 2 in 1
Start ngan smlmnya interview..semua trgezut sbb interview 2 cuma 20min aje dah selesai. Job yg KP mohon nie is upgrade 2 exec lvl. Keje opiz hrs 9 to 6pm sat n sun off day.

Job scope call back cust yg rate agent kiteorg 1 or 2. Tanya reason n feedback. Position nie open tuk 3 org aje. N result shld be known by thiz fri. Sblm nie pun KP ada interview tuk post lain gak kat support team tapi masih blm dpt reply sbb ada member KP tak d'intervieq lg. Boss baru tanya how long notice period kena bg kat..KP kata depends to my current boss but ask me KP nak immediately msk...amacam blh ke..

Tapi yg pasti kalu KP dpt job nie alhamdulilah KP tak perlu risau ttg cuti dan blh ada quality time ngan Qurratul n blh join any event yg held on sat n sun. Beside tht gaji naik pangkat pun naik..no more shift..

Tapi kalu maintain kat dept lama nie pun actually best gak sbb kalu perform dpt reward cam parkson vouchers,then selalu ada contest cam best dress when dieorg buat year end party 4 example..jugak thiz yearnya FTG president blm poll lagi..dgr name list dah kuar..kalu KP dpt besar lagi tggjwbnya coz thiz FTG thingy arrange the fun time group activities in the dept..communication byk ngan big boss..xpelah tgk camne nanti

Tuesday, January 6

.i.n.t.e.r.v.i.e.w.

Interview

Dapat sms & email interview hari nie kul 3.30pm. Kali nie interview post exec kat dept QA..alar cam quality gitu..

KP bukan x suka ngan tmpt lama cuma nak berubah angin n kalu blh nak keje opiz hrs n yg dah confirm off durin weekend n public holiday..dulu mmg uka keje masa PH sbb tripple pay tp memandangkan puteri KP sowang 2 dah membesar ...tkt trmiss lagi nanti apa2 prkembangan..

Kalu dpt job nie KP naik pangkat gaji pun naik...jd kalu tak keje PH pun ok lagi..nak have more quality time with KP loved ones...

Do wish KP good luck..moga berjaya ngan gahnya tuk interview itew..

.m.i.n.t.a. .t.o.l.o.n.g.

Minta tolong..

KP tanpa segan silu minta tolong juga pendapat..actually baru balik dari klinik..KP ngan Qurratul tak sihat..

Qurratul suspect tonsil..yang ni mmg masa KP kecil ada...only buat operation 2006 ..Qurratul skrg pantang ais ..
Ada sesape tau cara lain nak ubatkan tonsil tuk budak2
Sian kat Qurratul sbb xde selera makan.. Kerap muntah and batuk..aktif ttp aktif cuma bila dah batuk ngan muntah, flat sgt die..sian kat die

KP lak doc suspect buasir..any idea cammne nak elakkan..doc kata jgn agkt brg berat..ada jugak yg kata jgn mkn pedas tapi masih sama aje ...KP masih kena lagi...

Harap kengkawan blogger dapat bantu KP ngan Qurratul tuk sembuh dan juga kurangkan skt nie

Monday, January 5

.S.e.k.o.l.a.h.

Sekolah

Seisi persekolahan dah sestart hari nie... jalan pun dah mula sibuk... Ibu & ayah dah ibuk bagai uruskan hal persekolahan anak ... Tak menang tangan nak siap kan mereka, sarapan lagi ... ngan jalan mungkin jem atau tak..

KP sepatutnya dalam perancangan nak hantar Qurratul ke tadika kat umah parents KP kat damansara .. along kat mak & abah suruh tggu dieorg balik dulu dari haji baru arrange kan sekolah Qurratul

mana tak Qurratul kan cucu sulung so mmg nie semua very particular... Tapi bagi KP mana2 pun OK as long as tak susah kan sesape.. KP cadangkan Qurratul masuk sekolah main2 ...
Mesti gelak kan KP ... yelaer sekolah main2 maksudnya only 2-3 hours aje and no forcing on the study or education ... KP htr Qurratul sekolah awal so that die bolih interact and berkawan ..
Sekarang nie kat umah , Qurratul berkawan ngan kite adult aje... Jadi dari segi percakapan and pemikiran lain bebenar...

Tgh hari tadi masa KP call kat Qurratul, tanya Qurratul buat apa ...
" Qurratul tgh tunggu kakak balik sekolah"
" KP tergezut ... sapa yang adik tunggu ... buat suspen aje
Abis sbb KP tak puas hati tanya kat along
" laa.. Qurratul kata die tunggu anak akak sebelah balik dari sekolah. Anak akak tu masuk darjah satu hari nie .. Qurratul minta along teman- kan tggu kat luar kat depan pagar... Bila anak akak tu balik die seronok... "

Ohh rupanya cenggitu ... ingat kan apa tadi ... tapi bila KP tanya kat Qurratul nak gi sekolah tak at first tak nak ... tak sampai 1 min Qurratul ubah fikiran kata nak ... KP eppy sgt sbb sblm nie bermacam gak cara KP pujuk die gi sekolah tapi answer "NO"
Jangan terperanjat tau .. Qurratul dah siap ada beg sekolah .. alat tulis - abg nya opis mate bagi .. tggl baju, kasut aje kena beli ...
Kalu setiap kali gi kuar shopping groceries atau window shoppin'... buku mesti beli...tak kisah buku warna ke , tulis ke , sticker ke ... asalkan "BUKU"

.P.a.r.c..e.l.

parcel

Jam 11am .. bell umah berbunyi " Ting... Tong..."
Belum buka pintu lagi tapi dah dgr org buka pintu van ...
KP t'gezut sbb sapa lak yg datang umah ...
Seisi persekolahan baru mula... cuti pun bukan sbb hari nie hari isnin

Jadi, along gi buka pintu.. dari tingkap KP nampak van POS LAJU..
KP ngan Qurratul berlari ke pintu pagar nak tgk parcel tu dari sape tuk sape

Rupanya dari mak & abah ... Tuan yang kirim parcel blm balik lagi.. Kirim dulu sikit at least nanti bila nak balik tak de lah banyak barang ... Yang best nya tulis nama along...
Masa KP dok ckp kat along... " mmmm ... parcel dah ampai tapi tuannya blm balik dari haji lagi," abg pos laju menyampuk" OK lah tu dik.. at least barang dah tentu confirm sampai ... "

Qurratul dok ibuk menangkat ngan along .. KP tgk aje ,, ( hahahahaha) bukan apa KP tgh masak kat dapur goreng ayam nak makan tgh ... jadi biar dieorang dua aje yang agkt ...

Apa isinya,kena tunggu tuan- nya balik... gambar parcel takde sbb camera phone k'betulan baatt kong.. sowie no photo yek

Sunday, January 4

.L.o.v.e. .a.f.t.e.r. .m.a.r.r.i.a.g.e.

Love after marriage

Sape yang susah ... kids jugak yang susah
Sian kat anak die ... Dua - dua ada sekali

Kuasa Tuhan Yang maha Kuasa.. Inilah kebesarannya


marilah kita hayati bersama

.m.e.e. .b.a.n.d.u.n.g.

Lawak mee bandung
Tiada kaitan ngan yang mati atau pun hidup..
P/S: janganlah pula lepas nie tak nak makan mee bandung

Untuk beberapa tahun,
Ahmad Suffian telah mengadakan hubungan sulit dengan orang gajinya,Sutina ...

Suatu hari, Sutina memberitahu Ahmad Suffian yang dirinya mengandung ...
Ahmad Suffian yang tidak mahu merosakkan perkahwinannya, telah mengambil keputusan untuk menghantar Sutina balik ke Bandung untuk melahirkan anak mereka di sana ...
Beliau berjanji akan menanggung segala kos untuk anak tersebut sehingga anaknya nanti berusia 18 tahun ...

Supaya rahsia mereka berdua tidak terbongkar, Ahmad Suffian menyuruh Sutina supaya menghantarkan sekeping poskad dengan menulis perkataan "Mee Bandung" dibelakangnya setelah anak mereka lahir nanti .. Ahmad Suffian akan menguruskan segala perbelanjaan untuk anaknya setelah mendapat poskad itu nanti ...

Suatu hari, 9 bulan selepas itu, ketika Ahmad Suffian pulang dari kerja, isterinya Norzalina menegur Ahmad Suffian dengan muka yang keliru ...
"Bang ... abang dapat poskad yang peliklah hari ni," kata Norzalina.
"Oh, tak pe ... bagi poskad tu kat Abang. Nanti abang jelaskan," kata Ahmad Suffian.

Norzalina pun memberi poskad itu kepada Ahmad Suffian dan melihat Ahmad Suffian membaca poskad tersebut, sebelum muka Ahmad Suffian bertukar menjadi biru, ungu dan terus pengsan!!

Poskad itu berbunyi ..."Mee Bandung, Mee Bandung, Mee Bandung, Mee Bandung - 2 ada telur, 2 tiada telur. Tolong hantarkan kuah lebih ya!"

Camne skrg... ???? ada sesape tahu apa yang cuba d'katakan olih si Sutina..????
Jawapannya......

.4.1.2.0.0.9.

4.1.2009

Pg lagi dah bgn..agenda dah siap. Lepas breakfast kena beli anak ikan tuk ikan yg abah KP bela.
Sian kat die last sekali mkn 2 minggu lepas kalu tak silap sbb kedai 2 buka opiz hrs aje..camne 2..

Jam 11am kena htr adik KP yg bongsu balik asrama kat shah alam..dulu biasanya parents KP yg buat and since tak balik lagi KP pun ambil alih..tak byk yg blh buat except to chk which dorm die dpt, wht class itew aje.. Buku sekolah pending lagi sbb book shop sekolah cuma buka monday coz hubby akak 2 kena denggi..

Settle kat situ kena singgah umah puchong.
Since KPnya parents gi haji KP dok kat umah parents KP aje..next week bila parents KP dah balik nanti KP kena balik dah umah sendiri ..so kena kemas apa yg patut.. KP pun windu kat umah tu ada gak 1 bln tak titon sana..abg aje yg titon sana kalu die blk lmbt since opiz die kat sri petaling n KP kat KLCC..

Apa program lepas2 KP blm tentukan lagi..yang penting baju dah kena siap iron sbb KP akan keje mlm the whole week start monday nie..blh bgn lmbt tapi kena gi kerja sendiri x blh tumpang abg.. Nanti aje KP update lagi yek

P/S: slmt mebizikan diri tuk persiapan anak2 ke sekolah hari pertama...

Saturday, January 3

.".k.a.d. .d.a.r.i. .b.l.o.g.g.e.r."..

Alhamdulilah ..

menjelangtahun baru ada kengkawan blogger sudi memberi KP kad " salam tahun baru"
Trimas buat liyana.. Cantik kad yang di buat nya nie... moga tahun baru nie apa yang di- impikan akan tercapai .. masih ada lagi 12 bulan tuk penuhi impian kita..

Sekali lagi " Salam tahun baru & trimas sekali lagi buat liyana yek"

.c.o.k.l.a.t. .k.e.k. @. p.e.t.r.o.n.a.s.

Coklat kek @petronas.

Dapat msj dari along
"tolong beli kek coklat@ petronas,Qurratul pesan". Call along ngape tetiba die nak kek...rupanya die bangun tidur then gi peti sejuk cari kek coklat. Tetiba die nangis tapi tak kuat mengalir aje air mata die..along tanya ngape baru die bagitahu nak kek coklat tapi hakikat die tlupa yg kek coklat die dah abis mkn smlm..

Jd nak tak nak,kena beli kan gaklar. Bila call n ckp ngan Qurratul rupanya die nak mkn so cari kat peti sejuk xde..sama mcm KP bila takde aje benda yg nak terus menitik air mata..yg cuma tak melalak

.3.1.0.9.

3.1.09.

Hujan dari pagi ...lebat sungguh dan alangkah best kalu KP dapat cuti..KP keje shift ptg msk kul 3 abis kul 12mlm...

Eppy sbb dapat gurau senda ngan Qurratul..dok asyik ketawa..breakfast jemput ikan bilis tapi yg best n impress pasal Qurratul die dah pandai cucah ngan sos tomato

Selain 2,xde lg die menangis bila KP nak gi keje..abg call tadi nak htr kat LRT station..so masa nak kuar siap die lambai and salam lagi... Ada kat 2 minggu die x nangis bila KP nak gi keje especially keje ptg...kalu dulu die tahu aje mula brkepit bila nak teksi ampai mula start nangis...

Hope 2 C more in her..dah pandai nyanyi lagu satu labah2, bila radio psg especially lagu 70an kat sinar fm jgn ingat dapat tukar..then2 time 2 die kata 2 lagu die..
Hindustan still lagu fav die..beside that bila tgk drama or movie die dah pandai hayati only one...cepat sensitif

Mana tak masa KP mengandungkan die cepat sensitif n cepat emo...sikit punya hal blh bikin KP nangis satu hari..hope die akan lebih strong..

Friday, January 2

.s.h.a.h. .a.l.a.m.

Shah alam

B'siaran dari shah alam...KP buat apa kat sini..nak beli buku sekolah tuk adik bongsu KP..biasanya KP nya parents yg uruskan since mereka tak blk lagi dari mekah jadi KP ngan kaklong yg kena uruskan...
Hari nie KP tukar shift dari pg ke ptg supaya enough time tuk membeli ..taklah nanti KP kelam kabut

Gerak dari umah kul 9.15am tu pun dah kira lambat sbb tetiba KP kena flu & nose bleedin'...badan panas dlm...3 bln dah tak kena nie kena blk..KP kalu kena panas dalam mesti dapat nose bleedin'..

Breakfast kat KFC sbb dah lapar sgt..got egg wrap n orange juice & Qurratul got junior breakfast with hot milo...die mmg enjoy breakfast die..drive all the way ke shah alam..my sis punya school just behind masjid shah alam dkt ngan balai polis sek 11

Dah siap park keta...kak long kuar gi book shop dapat tahu akak jual buku tu tutup operasi sbb husband die kena denggi..so next week aje blh beli school book...my sis msk sekolah hari ahad nie...ingat KP aje rupanya ramai yg lain pun kena gak...jauh2 dtg kedai buku ttp..bila call sekolah kata buka..no communication langsung

Since tak jadi beli buku,decide tuk shoppin my sis punya stuff like toiletries, biscuits and etc...lupa nak bgtahu yg my sis msk asrama sek agama..so byklah brg yg nak kena beli..

Thursday, January 1

.w.i.l.l.i.a.m.

William...

Guess wht!!!!Minggu nie aje 2 kali ke william..mentang2 dah 2 bulan nak sgt gi x dpt jd bila dah dpt berkali2 KP gi...

1st trip sunday nite
Since abg blk awal so decide dinner kat luar..along,usu,abg,me and Qurratul.kite mkn mee perut ikan,new menu tapi marvelles,spaghetti olio, roti hawaii(sampai 2x order) air yg banyak kite order... Baru aje rm 87...just in the budget

2nd trip yg smlm..
Kite mkn roti hawai again sbb usu nak mkn sgt..dah 2 hari dok sebut pasal 2...then order lak cheese, chicken ham,mozerella and nan...sedap gak...then Qurratul nak order spaghetti..so minta uncle william spaghetti carbonara ada chicken ham..buat portion tuk Qurratul aje..dah mkn masih lapar lagi blh takl jadi decide ambik chicken keev(lebih krg gitu bunyi die)

Yang nie mmg sedap sbb ayam masak ngan cheese..pas2 ngan mashed potato..yang sedap gila babas.. Then ada dumpling yg isi nya bayam siap ada cheese...

Air we order mango blended with laici,watermelon with longan,sirap 4 Qurratul and the o ais for usu...since malam countdown mmg full pack mlm tadi..thought nak order pizza lak tapi along dah siap kuar stmt "nie makan ke melantak"...so we move aje

Part nie best, bila tanya brp herga kena byr rm38...what biar betul punya byk gak mkn siap ngan minum mango n watermelon blended, spaghetti bagai,n also chicken keev jumlah tu aje byr

Uncle siap bagi tahu apasal tak sangka murah cam gini lah yek...nie yg trmurah makan yek...semua start ketawa...

Dr situ gerak ke the curve ingat nak tgk bunga api kat sana but pack gila baban..so no way terus drive ke McD.
Kat situ mkn lak sundae,apple pie,french frie and cone sundae...just nice abis makan nampak bunga api...

Qurratul paling suka tgk bunga api...pas2 balik tmah cuci muka, kaki n tangan terus msk titon sbb sok kena keje

.n.e.w. .y.e.a.r.

New year

KP keje ari nir from 8am to 5pm..nak buat camne KP-nye keje bukan mcm kengkawan yg lain..but at least tripple masyuk tau hari nie...ingat nak khatam blog kengkawan yg KP tak sempat bloghop 2 n 3 hari lepas

Ptg nie nak kena follow up kat saloon,sbb hari 2 buat make overkan..so far feedback yg dapat m'banggakan KP tuk KP gi lagi jauh tuk p'ubahan lagi. Sikit demi ikit ye...

Hope sgt dapat balik awal hari nie sbb nak lepak ngan Qurratul but b4 that kena gi saloon dulu...nanti aje kite blog yek