CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

n.u.f.f.n.a.n.g.

Friday, November 28

.S.u.p.e.r.m.u.m.m.y. .i.s. .g.i.v.i.n.g. .a.w.a.y. .G.i.n. .&. .J.a.c.q.i.e. .b.a.g. .f.o.r. .f.r.e.e..

Supermummy is giving away Gin & Jacqie bag for free


today last day tuk join the contest

Dari 1st day, kite dah baca and today baru decide nak blog on it.
To supermummy first of all minta maaf kalu kite tulis in Malay instead of English.
Harap tak kisah ye..

Mungkin apa yang kite ceritakan nanti d'dalam n3 nie, nak kata apa ..katalah...
Kite open minded and kite tak kisah apa comment yang kite akan dapat...
( kite dah bolih predict the comment ...( heheheheh))
Kite mungkin tak creative tapi nak cite atau promote ttg handbag insyallah .. bilang saja bila..

To
supermummy...
Handbag/ Beg tangan sinonim ngan wanita.
Tidak kira golongan wanita berkerjaya, suri rumah atau sesiapa saja.
Tanpa ia kehidupan wanita mungkin tidak lengkap.
Aspek yang akan di lihat sebelum seorang wanita sebelum membeli mana2 handbag:

Kehalusan
Kualiti & material
Warna
Brand name
lastly sekali harga ... berpatutan atau tak

Pada kite selama nie, cuma satu handbag aje kite ada hantaran dari cik abg 2004 pierre cardin
Warna putih ada sikit warna purple ( coz masa tu my theme was purple.) hadiah hantaran tu saje buat masa nie peneman diri kite ke mana - mana saje. Sudah tiba masanya untuk di gantikan dengan baru... Kite memang takde handbag selain nie .. Andai kata kite menang, pasti ia akan di bawa ke mana- mana saja tambahan lagi bolih lah kite bawa sekali barangan wawa tanpa perlu membawa "extra" beg. Dengan jenama yang tersohor dari
Gin & Jacqie's pasti dapat menarik perhatian kengkawan atas kewujudan jenama ini pada yang tidak pernah dengar / lihat. Dengan ini, 2 pihak mendapat keuntungan ... kite happie sbb menang hadiah dan Gin & Jacqie's akan menerima ramai kunjungan selepas nie...


Jadi, soalannya
1. Create a new post in your blog with this title:
dah tulis dah
Supermummy is giving away Gin & Jacqie bag for free! -

2. Answer the following question:Who is the creator of
Gin & Jacqie? -
Mestilah orangnya: Jacqueline Ng

3. Complete this slogan:I deserve a super lovely
Gin & Jacqie bag sebab
kite memang "tiada" handbag lain selain yang diberi olih c.abg. dan inie saje peneman diri kite ke mana - mana saje. Sudah tiba masanya untuk di gantikan dengan baru. Pasti handbag nie kite akan bawa ke mana- mana saja tambahan lagi bolih lah kite bawa sekali barangan wawa tanpa perlu membawa "extra" beg. Banyak compartments yang bolih di gunakan. Dengan jenama yang tersohor dari Gin & Jacqie pasti dapat menarik perhatian kengkawan atas kewujudan jenama ini pada yang tidak pernah dengar / lihat. Dengan ini, semua pihak mendapat keuntungan ... kite happie sbb menang hadiah, Gin & Jacqie akan menerima ramai kunjungan selepas nie dan supermummy akan terkenal kerna sudi membuat contest yg terulung dan memberikan hadiah yang menjadi impian wanita...

4. Link back to
Malaysian Supermummy (no link back will be disqualified ya) -
Mestilah dah buat .. sesape nak tahu ngan lanjut silalah ke
malaysian supermummy

5. Leave a comment at this post so I know that you have already completed the task! -
Yang nie mesti kena buat .... kalu tak nanti supermummy tak tahu lak

From the range offered, I can see these bags are suitable for all occassions.
conjunction with
Malaysian Supermumy's Amazing Blog Friday, and Gin & Jackie's Fall Collection, the winner will walk away with this!

..H.a.j.i.....1.s.t. .d.a.y.

Haji - 1st day

hari nie merupakan hari pertama abah& mak menjadi sebahagian
dari tetamu allah tuk menunaikan ibadat haji .
Rumah macam biasa, tiada yang lain cuma ada sebilangan kengkwn
parents kite ingat yang mereka bertolak hari sok 28/11/08.
Mungkin tersilap seperti kite ...
mak bilang hari tu naik flight 28/11 jam 7 jd kena htr jam 12.00 mlm 27/11.. sebenarnya flight kul 11.am 27/11/08 jadi htf pagi 27/11/08

Lebih kurang jam 12++, abg balik.. die kejut kata ada org call kat umah
( masa tu kite dah titon ngan wawa) tak sempat nak angkt sbb die baru msj .
Jadi kite call parents kite, YUPPPP... memang mereka call ..
nak bagi tahu selamat sampai ... ada apa tak - kite reply semua OK
mereka sihat alhamdulilah .. tak cakap banyak - nanti aje akan call balik

Lega sikit hati sbb dgr suara parents kite...

Thursday, November 27

.a.k.h.i.r.n.y.a.

smlm kite pulang..
ramai tetamu d'umah seperti yang d'jangka
ramai jiran tetangga , sanak sedara dan juga rakan taulan parents kite sampai

parents kite sempat minta kite belikan McD tuk anak buah kat umah since smlm tak sempat nak bawa belanja kerna dieorg titon awal
kite pun beli lah nugget and also french fries ...

latest update yang kite dapat ..
parents tersilap tgk kat kertas ...
flight sepatutnya kul 11.30am tapi mak bilang kat kite kul 7.00am
jadi tak hantar mlm hantar siang

jd pg tadi kul 4 lebih dah pakat bangun...
pakat mandi ... &
pakat sembahyang subuh..
pakat breakfast ( jamah sikit) sementara nak tunggu abah kite balik dari surau ..

jiran yg sepatutnya janji ngan parents kite nak gerak sekali blh gerak dulu alasan dah lambat tapi masa tu baru 6.10am .. janji by 6.30 am nak gerak.
alhamdulilah lepas abah balik dari surau , imam datang.... azankan tuk parents kite dan d'aminkan beramai - ramai
masa tu suasana sungguh sayu ..
kite dah siap2 minta maaf segala kesilapan dan sepatutnya pada parents kite...
kite doakan mereka selamat pergi dan selamat pulang ...
kite nampak muka parents kite sayu aje masa nak tinggalkan kite beradik..

kite ade pesan sbb mak tak bagi tahu ada change on the flight
jadi kite pun tak tukar cuti ..
dah siap pesan kat parents mungkin kite tak dapat nak hantar sampai Tabung Haji...
kite cuma singgah jap aje kat Tabung Haji sbb terpaksa b'kerja ke opiz as abg pun keje, makcik kite yg kat TM pun keje gak.. kite gi hantar
sbb semua ingat kan b'tolak kul 12 mlm tadi atau pun 4 pg ..
parents kite kena register at 8am

nenek, makcik, sedara - mara semuanya akan pulang ( jam 11) dan dah pulang sekarang masa kite tengah taip

hujan bagaikan merahmati permergian parents ku tuk menjadi tetamu allah kali nie
suasana emosi antara kite beradik ... abah & mak beradik ...
dlm masa yg sama kite sedih sbb jiran sebelah nak sangat hantar parents kite ...
tapi stuck kat airport thailand sbb olih tunjuk perasaan ..

mmg parents kite ramai kengkawan yg sudi m'bantu ..
tima kasih kat Acik Ibrahim sbb tlg hantarkan parents kite..
suasana yg tak dapat/akan kite lupakan....
baru sekarang kite manage tuk update blog
maaf tiadae gmbr di ambil sbb tak t'ingat nak tgkp gmbr

** pada kengkawan yg memberi nasihat, panduan, pengalaman... tima kasih tak terhingga kit ucapkan ..
bukan saje nak "simpati" tapi mmg kite tak pernah berjauhan sampai begini lama
harap kengkawan semua faham ngan situasi kite nie...
lagi 2 Qurratul "the only cucu kat umah"

harap tuham m'permudahkan perjalanan mereka apabila m'nunaikan ibadat haji nanti
kite mungkin cepat emo 2-3 hari nie, jadi awal- awal lagi kite mohon maaf kalu tak comment atau lmbt update blog...

even kite dok taip nie terasa lagi suasana subuh tadi ...

Wednesday, November 26

.m.a.l.a.m. .n.i.e....





malam nie..

umah kite sekarang nie masih lagi d'kunjungi sanak sedara jauh - dekat..
umah kite sekarang nie cam jadi tumpuan jap
umah kite sekarang nie menerima tetamu- jiran, sedara, kengkawan
umah kite mulai asar hingga ke midnite pasti ada yang berkunjung

berkunjung tuk mengucapkan selamat jalan pada parents ku
semoga selamat pergi dan selamat kembali
semoga tenang tanpa ada gangguan semasa m'nunaikan ibadat haji
semoga niat, doa akan termakbul hendaknya

kite happie sbb hajat mereka t;laksana jua.. baru aje selesai umrah bulan 5 hari tu
dah rezeki dpt m'nunaikan haji lak ..

flight change dari kul 7 pg ke 11pg
kite tak cuti sbb parents kite tak bagi kite hantar sampai KLIA
cukup sampai Kelana Jaya
nenek k'sayangan kite akan b'konvoi sekali tuk m'hantar
adik beradik ( belah parent mak)
adik beradik ( belah parent abah)
jiran tetangga yang rapat ngan parents kite

sikit nak cite ttg parents kite.,..
parents kite nie lebih kurang cam org kuat- jawatankuasa penduduk kat sinie.
masa pindah memula kat sini, kiteorg ada p'satuan penduduk..

ada makan 2 .. ada sukaneka... ada rela ( ala cam jaga umah masa cuti )
lagi2 parents kite pun orang kuat surau..

mesti Qurratul akan sedih and kite sendiri sbb tak pernah berjauhan selama nie
mesti kami selalu t'tanya 2 camne mereka d'sana
mesti kami terasa waktu raya haji nanti
mesti kami merindui bebelan mereka
mesti kami merindui masakan mereka
mesti kami merindui bayangan mereka

seminggu mungkin OK tapi lelama mmg kite takkan blh terima ..

hakikatnya kite terpaksa menerima nya dan tabah m'hadapi sbb mereka ke sana untuk menunaikan ibadat haji , rukun islam , dan tuntuan agama..

ada yang berkata biarlah ... alarr takde apa pun.. sekejap aje
tapi bila diri sendiri m'alami tak dapat nak kata ..
nanti kite update lagi yekk... insyallah kite tabah tapi ttp ada k'sayuan d'dlm hati

.2. .h.a.r.i. .l.a.g.i.

tinggal 2 hari lagi
parents aku akan berangkat untuk menunaikan haji
abis keje terus ngan pantas kite bergerak pulang ke umah parents kite

rupanya sedara jauh- dekat dah sampai ..
nenek, makcik, pakcik, sepupu- sepapat , dua pupu ,jiran dah dok ulang alik berkunjung ke umah kite.
Suasana seronok cam kite nye kenduri kahwin dulu tapi d' sudut hati masih terasa sedih dan sayu ..

Qurratul pulak 2-3 hari nie asyik b'kepit aje ngan parents kite..
asyik dok ngekor ke mana aje die nak gi ...
sampai kekdg kite d'pinggirkan

esok tinggal sehari lagi dan kite tak tahu camne nak bagi tahu feeling kite kat kengkawan semua ...
mungkin sbb kite tak pernah berpisah ngan mereka selama gi ni..
biasa pun seminggu..

maaf juga kalu n3 pendek & ringkas sbb xde mood nak tulis ...
tapi blog hop ttp kite buat cuma left comment tu mungkin tak kot ..

Tuesday, November 25

.S.o.u.t.h.e.r.n. ..l.i.o.n. .s.a.l.e.


28 to 30 November 2008
Southern Lion Warehouse Sale

Products Offered
Detergent
Bath Care
Oral Care


Brands Offered
Top
Bio Zip
Shokubutsu
Fresh & White
Kodomo
Zact
Systema
Dobi
Senang Hebat

Time : 9am to 6pm

TERMS
Cash Only
Support LION Recycling Campaign, you are encourage to bring your own Bag

Bangunan BAKTI Siti Hasmah
No6 Cangkat Abang Haji Openg
Taman Tun Dr Ismail
60000 Kuala Lumpur, Malaysia

Monday, November 24

.3. .h.a.r.i. .l.a.g.i.

3 hari lagi

Parents kite akan berlepas tuk menunaikan rukun islam ke 5. menunaikan haji dalam 3 hari lagi. Ini merupakan kali pertama kite beradik beraya haji tanpa mereka ...
Ini merupakan kali pertama kite beradik terasa kekosongan tanpa kehadiran mereka sbb mereka akan pergi tuk sebulan lebih
Pastinya Qurratul Halwa akan merindui dan mencari2 Oma & Owan- nya kerna memang mereka rapat
Kali terakhir Qurratul berpisah ngan die masa mereka ke umrah - 2 minggu
tapi kali nie sebulan lebih tau ...
Parents akan bertolak ke KLIA dari Kelana Jaya bersama jemaah yang lain 27/11/08 jam 7am dan akan pulang kembali pada 10/01/09

Kite tahu mereka ke sana tuk menunaikan ibadat haji
Doa kite akan selalu tuk mereka moga semuanya selamat , pergi dan balik dan mereka dapat menunaikan ibadat haji tanpa sebarang masalah.
Doa kite juga harap tuhan permudahkan perjalanan mereka di sana nanti.

pastinya 2-3 hari nie kite akan ke bizian kerna sedara- mara jauh dekat akan bertandang d'umah parents kite...
ada k'lapangan kite akan update yekk...

harap semua kengkawan doakan permergian parents ku tuk menunaikan ibadat haji berjalan ngan lancar.. selamat pergi dan balik ...

.p.u.r.e.e.n. .s.a.l.e.


Products Offered
Baby Diapers
Baby Apparels
Baby Toiletries
Baby Accessories
INCO Adult Diapers
Adult Toiletries
Sanitary Pads
Maternity Pads
Kids Toiletries



Brands Featured
Pureen
Pride ‘N’ Joy
Basic
Tracia Toiletries
Biogrow
Dr Mist
Winnie The Pooh

Time: 10am to 6pm

Location (Tel 603 7628 8888)
Summit Company (M) Sdn Bhd
Lot 6 Jalan 19/1
46300 Petaling Jaya
Selangor, Malaysia

Friday, November 21

.A.n.n.i.v.e.r.s.a.r.y. .k.e. .3..

November 21
Annivesary ke 3


hari nie genap 3 tahun aku berkahwin ...

sama usia ngan puteri comel & kesayangan KP "Nur Qurratul Halwa".



hari nie juga aku bertunang dan terus berkahwin ( akan ku cite nanti d'entri yang lain ) kite bertunang & bernikah November 21, kesemua upacara d'buat pada hari yang sama beza beberapa minit aje...

"EPPY ANNIVERSARY YG KE-3"


hari nie juga aku rasa abg mungkin t'lupa ttg nie...
Walau rintangan, halangan mahupun cabaran yang d'beri hingga kekadang terasa hati hingga b'pikiran jauh sekali

Namun jodoh kite tetap kuat mungkin jua kerna puteri kesayanganku atau pun memang dah t'tulis dalam azali bahawa itulah k'hidupan kami hingga akhir hayat......

Andai kite d'rundung k'sedihan, Qurratul m'mahami dan akan m'gembirakan hati ku..
Bila d'lihat kite m'alir air mata akan d'pujuk tuk tidak b'sedih ...
Tulah hadiah yang t'istimewa d'berikan pada kite oleh- nya dan juga abg..
Yang tidak dapat d'tukar ganti ngan apa2 sekali pun....
Sanggup kite tukar kan nyawa kite agar Qurratul ngan abg senantiasa sihat & bahagia



Tiada lain yang kite pinta....
harap jodoh kite akan berkekalan sehingga hujung nyawa
Moga tuhan permudahkan lagi perjalanan hidup kite bersama
Moga tuhan limpahkan rahmat & murahkan rezeki kite bersama...
Moga tuhan sayangi & lindungi puteri kesayanganku "Nur Qurratul Halwa"
Moga tuhan berkati & lindungi hidup kami s'family
Segala dugaan & cabaran yang d'beri pasti ada hikmah nya...
Tiada sambutan buat hari nie ... mungkin weekend nie akan kite usahakan...

.D.E.N.G.A.N. .K.U.A.S.A. .T.U.H.A.N..

Ku terima email nie dari seorang rakan
Mungkin kita bolih hayati- nya bersama
Betapa besar kebesaran Ya Allah ( Dia yang satu)

SUBHANALLAH ...........
DENGAN KUASA ALLAH .........
IBUNYA MATI DI GILIS TAPI BABYNYA TERCAMPAK KELUAR DARI DALAM PERUT IBUNYA .......
BAYI NIE MASIH HIDUP DAN DALAM KEADAAN SIHAT WAL-AFIAT SEKARANG..........
MAHA SUCI ALLAH, TUHAN TUNJUKKAN KEBESARAN DIE .........

INNALILLAHIWAINNAILLAHIRAJIUUN BUAT ARWAH IBUNYA

.M.A.N.U.SI.A.-.M.A.L.A.I.K.A.T.-.S.Y.A.I.T.A.N..

Kengkawan kite ;

N3 nie tuk renungan kite bersama, janganlah ada yang b'kecil hati atau pun ingin m'nunding jari sesama kite... apa yang baik jadikan teladan, apa yang tak elok kite elakkan kalu blh
Marilah kite renung kan n3 tuk hari jumaat nie

MANUSIA-MALAIKAT-SYAITAN

Manusia - Eh, dah subuh dah?
Malaikat - bangunlah wahai anak Adam, tunaikan solat subuh mu .
Syaitan - Alahhhhhh, kejaplah, ngantuk ini....awal lagi nie?.zzzzzzzz

Manusia - Nak makan, laparlah ??
Malaikat - Wahai Anak Adam, mulakanlah dengan Bismillah...
Syaitan - Ahh, tak payahla..... dah lapar ini !! mmm..sedapnyaaaa? ..

Manusia - Hari ni nak pakai apa ye?
Malaikat - Wahai anak Adam, pakailah pakaian yang menutup aurat..
Syaitan - Ehh,panaslah, takde style langsung, nampak kampung!!!

Manusia - Alamak, dah lewat!
Malaikat - Bersegeralah wahai manusia , nanti terlewat ke pejabat..
Syaitan - Ahhh?awal lagi?mmm..aaahh? suruh si X, punchkanlah?

Manusia - Azan sudah kedengaran... .
Malaikat - Wahai anak Adam, bersegeralah menunaikan kewajipan
Syaitan - Baru pukul berapa.. rilex lah..awal lagi nieii?.

Manusia - Eh, eh... tak boleh tengok ini, berdosa...
Malaikat - Wahai anak Adam, alihkanlah pandanganmu, sesungguhnya
Allah Maha Melihat dan mengetahui !
Syaitan - Perggghh.... best tu... . rugi ooo kalau tak tengok nie..

Manusia - Saudaraku sedang melakukan dosa
Malaikat - Wahai anak Adam, cegahla ia..
Syaitan - Apa kau sibuk? Jangan jaga tepi kain orang, lantaklahh? ..

Manusia -Elok kalau aku sampaikan nasihat ini kepada orang lain
Malaikat - Wahai anak Adam, nasihat-menasihatil ah sesama kamu..
Syaitan - Sendiri pikirlah, semua dah besar, buat apa susah2.... pandai2lah?

Manusia - aku telah berdosa..
Malaikat - Wahai anak Adam, bertaubatlah kamu,sesungguhnya Allah Maha Pengampun. .Syaitan - Tangguhlah dulu, lain kali boleh bertaubat... lagipun muda hanya sekali....rugila. ... (kalau sempatla)

Manusia - Kalau pergi, mesti seronok!
Malaikat - Wahai anak Adam, kakimu ingin melangkah ke jalan yang dimurkai Allah,
berpalinglah dari jalan itu .
Syaitan - Jangan bimbang, tiada sesiapa yang tahu...Jomlahhh?

Manusia ? Uuhhh?letihnya arini..tak solat lagi nieee?.
Malaikat - Wahai anak Adam, taatilah Allah dan RasulNYA,
kebahagiaan di dunia dan akhirat untukmu. Solat itu wajib bagimu...
Syaitan - Hey anak Adam, ikutilah aku,kebahagiaan di dunia (sahaja) dan
kebahagiaan diakhirat (jangan mimpilah!) untukmu....

.A.w.a.r.d.-. .d..o.t.b.l.o.g.s.p.o.t.

Pagi tadi, nampak kat chat box .. dotblogspot bagitahu "p kat blog die ambik award" .. tima kasih tak terhingga kite ucapkan pada dotblogspot kerna bagi award nie pada KP .. sungguh terharu kite ... tak sangka walau kite baru ceburi bidang blog nie tapi dah dapat award "best blogger"

tima kasih sekali lagi pada dotblogspot, 10 Q so much yek... Jadi kite panjangkan award nie kepada semua kengkawan yang singgah ke "teratak KP" nie .. sila lah ambik jgn segan - silu dan kalu blh pas tempek tu sila lah tgglkan komen anda..pada sesape yg dah dapat award nie jgnlah segan silu tuk 'menempek ' sekali lagi kat blog anda ikhlas dari KP

.W.a.r.e.h.o.u.s.e. .s.a.l.e.


Brands Offered
Guardian
Disney Princess
Snails Original
Superman Warner Bros
Batman Warner Bros
Snails & Sons
C Jo Star
GA Blue
Bebe’s Home
SMPC

Time : 1030am to 930pm
Date: 21-26/11/08
Location (Tel 017 326 9098)
Dewan D’Kelana
Kelana Jaya
(Stadium Petaling Jaya )

** dari KP tuk semua... **

Wednesday, November 19

.S.e.x.y. .L.u.n.c.h..

Salam semua

Mehlaerr tgk gmbr cute nie..

Hehehehehehehe

.1.9.0.1..... .p.r.o.m.o.t.i.o.n.

Lunch for today
1901 promotion


Dapat news from my friend... 1901 buat promotion
Herga 'runtuh' gila beb:

New York chicken, Chicago Beef( kalu tak silap ) cuma RM1.99

Drink ( only mango) : RM 1.00 aje


Kalu 1 set biasa New York Chicken, mashed potato and orange for
regular set RM 8.20
large: RM 10.20
Jadi, anda bayangkan kalu hari nie herga New york Chicken & air aje RM 3.00 -
siap blh makan 3 set kalu bayar tuk herga yang normal

Tiada gambar tuk lunch yang saya beli tadi sbb lapar lah .. smlm tak dinner, hari nie breakfast tadi pun roti kapit ngan telur dadar
** promotion nie setiap 19hb setiap bulan ..... so apa lagi beb jomlah serbu... moh kite buat rombongan cik KP ke sana yek.. kite dah dapat, anda bila lagi ( hehehehe)
Pesanan dari KP tuk semua

.Y.e.a.y... .D.a.h. .d.a.p.a.t.

Invitation to NuffNang Friso Family Day Out

Semalam masa blog hop kat umimia dan sawanila, seronok sebab mereka dah dapat invitation tuk Nuffnang Family Day Out. siap blh bawa 1 family guest
Check my email acc , alhamdulilah ... dah received email

Dear family-loving Nuffnangers,
Congratulations!

You have been chosen to attend the ‘Nuffnang Friso FamilyDay Out’ happening this month! Bring your family along and meet otherbloggers and their family to have a family fun day together!

The details for Nuffnang Family Day Out are as followed:
Date: 29th November 2008
Time: 10am – 2pm
Venue: Kidsportz & Gym, One Utama (Old Wing)

There will be a lot of goodies given away with fun activities lined up forboth children and parents. Expect games, magic show, talks on parentingexperience and many more.

You are allowed to bring (1) guest family, and do let us know the name ofthe father/mother of the guest family and the number of pax attending. Do also let us know the number of children from age 1-8 that will beattending so we can make the necessary arrangements.

Do send me the number of pax from your family who are attending as well.
We hope that you will have fun at the Nuffnang Friso Family Day Out!Do send me an email at
XXXXXXXXXXXXif you cannot make it to this event so we can slot other bloggers in.
Thank you and see you there! :D


--Regards,
Chee Ching
Nuffnang Sdn. Bhd.
http://www.nuffnang.com.my

Jadi tanpa berlengah kite reply and confirmation pun dah received. Abang takkan follow sbb die kena OT saturday tu dari kul 9-2pm.
Masa event nie, parents kite dah ke Mekah tuk m'nunaikan rukun Islam ke- 5
Jadi, akhirnya kite buat keputusan tuk ajak adik- beradik kite -
( kak long, kak chik and usu)
so confirm kite berlima akan ke sana saturday nie..

** jadi sesape yang ke sana juga nanti jumpa kat sana yek ... kalu blh email lah kat kite yr contact number so that blh kite callin' bila kat sana nanti ... C U all kat sane yek

.N.u.f.f.n.a.n.g. .F.r.i.s.o. .F.a.m.i.l.y. .D.a.y. .O.u.t.

** this will be sticky mode till this weekend, for new n3 pls scroll down ..10Q babe**

pagi nie masa baca gmail account dapat email dari
nuffnang

Tajuk die aje dah menarik hatiku tuk menaip dan menaip dan menaip...
"Nuffnang Friso Family Day Out"
"November 29, 2008"
"One Utama, PJ"
"10-2pm"


naik ikut...nak join sekali ... nak gi sana spend time ngan wawa and also bolih jumpa blogger -2 kat sana .. bolihlah kami merapatkan silaturahim selain dari enjoy kite- nya time kat sana ngan wawa.....dahlah memacam aktiviti Nuffnang & Friso buat, blh share experience, ada special guest.. (
kak red and Chan lian )

Pasti wawa happie and seronok tahap maksima ( if kite orang terpilih)


Mungkin nak dapat tiket ke Disneyland tu cam berat aje kerna kite tak se-creative cam blogger lain tapi tuk ke "Nuffnang Friso Family Day Out pasti bolih ( nuffnang bagilah tiket kat kite yek )



Kenapa family day penting pada diriku????

Mestilah penting ... xde yang lagi penting selain nie dalam kite punya 'life'atau kite punya kehidupan.. Bagi diriku, family day memang penting dalam zaman moden dan serba canggih nie

Kebanyakkan parents zaman sekarang nie( almost kedua- dua akan berkerja) tuk menyara dan mencari wang lebih tuk family memasing.

Ada yang cuma berkerja 5 hari sekali tapi cuti tetap hari sabtu dan ahad

Ada pula yang berkerja shift juga cuti tetap hari sabtu dan ahad

Ada pula yang berkerja shift juga tapi cutinya- memang tak d'jangka...


Seperti diriku, kite berkerja mengikut shift... kekadang pagi dan kekadang malam . dan cuti kite pula tak pernah tetap dan jarang sekali kite d'beri sabtu dan ahad tuk cuti. Lain pula bagi suamiku yang berkerja ( office hours ) tapi kehendak boss terpaksa kerja lebih masa - balik lambat pula almost setiap hari ( cuti tetap hari ahad). Jadi, anda semua bolih bayangkan bagaimana kehidupan kite sefamily ngan wawa yang akan bertemu dalam masa yang sungguh pendek. Nasib kite baik sebab puteri kesayangan kite bijak sekarang ngan memahami situasi nie.

Kite biasanya akan bergerak sblm matahari terbit dan cuma pulang bila terbenam matahari .. Kalu kite berkerja shift petang barulah kite akan spend sebanyak masa ngan wawa pada pagi tu hingga ke tgh sblm ke keje. Kalu kite keje pagi lak sampai umah pun kul 8pm ... tu pun kalu tak jem ... kekadang masa kite on the way balik pasti akan call wawa supaya tunggu sebab die selalu titon awal kalu tahu aku keje pagi .. Bila time cuti pula, antara sorang mesti tak de


Walau masa yang singkat tuk bersama puteri kesayangan tapi bila ada kesempatan tuk family day or outing kite akan pastikan setaip masa di'habiskan bersama. D'sini segala masa yang terluang akan d'pastikan tidak terbuang begitu saje.. Pasti ada saje aktiviti atau cerita yang akan d'kongsi bersama ngan ketelatahan anak aku terserlah jua kebijaksanaan- nya teruji


Olih kerna 'life' kite begini, kite cuba tetapkan dalam setiap bulan ada family day tak kira hari apa( biasanya org letak hari ahadkan) . Walaupun hanya ke shopping complex ( window shopping) main bowling atau berjalan- jalan ke titiwangsa. Dalam 3 biulan sekali ialah family outing d'mana kami akan spend masa bersama d'mana2 lokasi seperti Melaka, Genting atau to S'pore....


Dengan adanya family day atau outing dalam sebuah keluarga,

ia bolih merapatkan lagi hubungan antara anak dan juga ibu atau ayah terutama sekali pada parents yang berkerja...
ia dapat meguatkan lagi hubungan antara keluarga
ia dapat memastikan kemesraan, kasih sayang, tanggungjawab antara satu masih ada walau masa tak mengizinkan tuk bersama selalu


** harap diriku inie bersama wawa dapat melayakkan diri ke "Nuffnang Frisio Family Day Out" for the next saturday event***

Tuesday, November 18

.C.T.C. .F.u.n. .f.a.c.t.o.r.

CTC Fun Factor
November 16
La Rambla, Jln Yap kwan Seng


nak dekat hujung minggu nie memacam aktiviti akan di anjurkan dari company kite..
ada yang individual aktiviti ... ada yang group aktiviti
Yang nie aktiviti within all CTC department ada dalam 5 dept..
Seperti tajuknya aktiviti yang d' anjurkan


The team & participant


The supporter

The food

1st game: the sucker
kena minum air kopi yang paling pahit (sedap lagi kat kopitiam)
minum pakai straw berlubang tanpa memegang mug & juga berpasangan
cuma 3 min diberi pada pasangan tuk m'habiskan kopi dalam mug
Status: kalah
Sebab: semuanya pompuan and ada pasangan in my team langsung tak luak kopi die wei....


para peserta yg m'ambil bahagian

tengah prepare kekonon....

Maaf lah tgk belakang aje larr.. dah kiteorg dok ibuk hirup kopi pahit
2nd game: Next top model
alar2 top modle gitu tapi model nya lelaki & make up nya pun lelaki( anak ayam )
di beri suratkhabar, nail polish, make up ,eye liner tuk resemble jadi rihanna
status: kalah gak
Sebab: anak ayam tak nak lentik camne tu.. dok keras aje .. meh kitetgk yang lain ...
(sesape yang xde selera makan pas nie .. kite tak tggjwb.. 18SX)

Sebelum



Sedang d'make up

tengah letak lipstick tu


mak andam tgh make up anak ayam ...


inilah hasilnya selepas d'make up


Yang nie dari pihak lawan

kena buat catwalk cam rihanna ( oh tidak)

Tak selera aku( lelagi kat gmbr kartun kat itew XXXX)

3rd game: makan burger
Bukan burger kosong weiiiii......tapi campur wasabi sei.......
d'beri 15 biji burger
Status: menang habiskan berapa pun aku tak ingatlah
Sebab : ada bonzer kuat makan siap ada yang muntah tapi bukan dari group kite



4th game: Egg head
kena makan telur rebus. setiap team kena makan min ( suka hati ) max 50 biji
status: menang
Sebab: bonzer ramai and kite org makan sebanyak 34biji telur rebus


peserta .. cuma 4 org aje

nielarr telur rebus yg kena makan
telan jgan tak telan tau

banyak tu makan siut... siap ppejam mata tgh hayati telur rebus itew

dah abis dahh.....

5th game: magic coins
kena kutip duit syling yg paling kecil RM0.05 tuk dapat double point RM 0.10 point 1/2 aje
tapi ingat tau ... dalam tu ada ulat hidup yang tghmerayap cam ulat sampah dan juga umpan ikan
status menang
sbb: walau geli masih blh lagi godek 2 tuk ambik


tgh cari apa 2..


member ku cam tak sabar siut

Close up gambar cacing

6th game: Ice Ice baby
cari alphabet dalam tong yang berisi ais yang sejuk tuk menjawap soalan yang d'beri
seronok tapi sejuk woiiii...
status: menang
sebab: suma nya tak heran ngan air batu sbb kat opiz selalu sejuk
keputusannya.... menang tapi last place sbb event nie die campur point ngan event2 yang lepas from awal tahun sampai nak hujung tahun nie...

Monday, November 17

.M.a.l.a.m. ..S.a.b.2..

malam Sab2

lepas aje hantar makcik kite ke USJ court 8, terus kite orang balik Puchong .Rasa rindu lak ngan umah nie sbb 2-3 hari ni asyik dok lepak umah parents kite aje. Abg yg s'lalu blk singgah ambik baju and settle anak kite yang kaki 4 kat luar

Sampai aje settle bagi makan & minum, bersih apa y patut ( 2 abg nya keje) . Wawa tlg angkat barang pas2 terus aje die on ASTRO...
Yang kite llak apa lagi operasi m'basuh baju .. banyak baju nak kena basuh beb...
dahlah 2-3 menjak nie asyik hujan aje ..kalu tak pagi , ptg ,kalu tak malam sampai soknya...
Sok lak kite ada game pagi .... takut karang tak sempat

Terpaksalah kite berjaga sikit malam nie ... biar at least baju keje tuk kite ngan abg settle basuh & jemur baru blh titon .... alhamdulilah ngan adanya ASTRO blh gak tahan sikit mata

1st round - OK aje sbb tgh khuysuk layan ASTRO, masuk 2nd roundnya lak dah t'jelepuk titon .. dah jadi ASTRO tgk kite lak ... tah kul brp kite titon pun tak tahu ... t'tiba t'sedar kul 1.50am ( masa tu cuak juga ingatkan dah pagi .. sbb lupa nak kunci jam ) gi dapur tgk mesin dah stop .
Apalagi terus ambik sidai kat luar then sambung titon...
** hari tu pernah gak jadi kes camnie terus kite tak bangun then pagi nak jemur baju dah turun warna ... t'paksalak kena clorox ... nasib baik bukan baju keje .. kalu tak X@&#^$?>

.K.e.n.d.u.r.i. .d.o.a. .s.e.l.a.m.a.t.

Kenduri doa selamat ...
Lokasi: umah parents kite
Tarikh: Nov 15

Alhamdulilah, semua dah selesai. Selesai ngan lancar walau pun kite dapat tahu hujan ngan lebat sebelum bermulanya doa selamat dan juga tahlil.
( maaf apa yang d'taipkan dalam N3 nie emuanya d'cite kan olih adik- beradik kite sbb kite tak dapat cuti kena keje.. kalu tak kul 2-111pm tapi ada member yang baik hati dapat tukar 8-5pm .. minta boss nak balik awal dapat balik kul 3pm tapi sampai umah kat kul 4pm gak)

Ikut rancangan asal, doa selamat dan tahlil buat kat luar umah aje. Umah kite tuk pihak lelaki & umah jiran sebelah tuk pihak perempuan .. alkisah hujan turun ngan lebat kul 1.30pm dan majlis cuma bermula selepas zohor. Jadi, dari majlis buat kat luar terus pindah ke dalam umah ...
Majlis doa selamat dan tahlil nie d'buat sbb parents kite yg t'cinta akan menunaikan rukun islam yang ke -5 - Parents kite akan berangkat tuk menunaikan haji pada 26/11/08 dan akan pulang pada 10/01/09. Rase berat hati tuk m'biarkan mereka pergi tapi apa kan daya kerna mereka pegi m'nunaikan ibadat haji..

Sedara-mara dari pihak parents ku semuanya turun, saudara jauh , rerakan s'taulan semuanya datang, jiran tetangga yang baru dan lama ... kalu yang tak tahu mesti ingat open house...
lauk-pauk yang d'hidangkan d'majlis tu pun sedap gak
antaranya
Nasi hujan panas, nasi putih
Ayam goreng rangup,
Ikan sweet sour,
Gulai daging & ubi
kambing ( kite tak tahu die masak apa, tapi mmg sedap .. alah cam blh jumpa kat majlis kenduri kahwin .. yg warna coklat tu )
sayur campur
Papadem
Oren

Laksa kedah
Soto ayam
Bubur kacang
Kuih cucur badak, karipap, apam salji

Air cam biasa : sirap ngan air panas...
Olih kerna kite sampai pun dah kat kul 4pm .. tak sempat nak ambik gambar makanan ...
maaflah yek ..mungkin lain kali aje nanti ...


Penat gak sbb lepas maghrib, kite ngan abang turun dapur basuh pinggan mangkuk and periuk for the 1st round sbb bdk catering dah balik.. nak tunggu dieorang ambik besok , alamak dah berbau and masam nanti... so, kiteorang pun startlah m'yisingkan lengan baju dan mulakan m'basuh ..
(sebenarnya, sbb2 kite org start basuh awal sbb senang nanti kite nak balik awal sbb umah parents kite full house ngan sedara-mara...)

dalam kul 10.30pm , kite dah gerak balik ... tu pun dapat balik awal sbb nak kena hantar makcik kite ke USJ ( adik abah ) .. kalu tak jangan mimpi ... dapat balik awal...
bergerak lah kite org .. hantar makcik ke USJ - court 8 sbb dah one way kerna kite nak ke Puchong....

bersambung next N3

.L.a.w.a.k.:. .s.u.p.e.r.m.a.n. .r.e.t.u.r.n.

Selamat pagi kengkawan...

Sebelum sesape tension atau "monday blues", mehlah kite gelak ketawa sat... Sure korang semua enjoy nanti

Aku datang dari keluarga yg besar...
16 adik beradik, bila sesekaliberkumpul, dah tentu mak aku akan buat majlis makan besar-besar danbest-best!!! Dalam ramai2 adik beradik, bukan semua yg suka stail aku,apabila aku bawa gaya hidup "gaya pulang ke pangkal jalan'"...
maka adalahyg tak kena sana sini...oh..
Masa makan, aku pun duduk lah cara Nabi...(rujuk ustaz) lalu ada yg sound:
"apahal duduk macam nak berlari ajer...."
"tak baik lutut tinggi pada makanan.."
" ni duduk ke nak berak nie..?
"Oleh sebab aku lelaki beriman, maka aku buat muka seposen...aku pun basuhtangan,

Nota untuk mua'alaf: sebelum makan sunnah Nabi adalah basuh kedua2 tangandan berkumur, InsyaAllah jika korang amal nie sebelum korang mati Allahakan mempermudahkan segala urusan hutang piutang korang. Hutang kereta/rumah/ kahwin/ study/along bla bla bla!!!

Sambung balik, aku pun berpikir...ada baiknya juga Nabi tak makan pakaisudu @ garfu,
kalau Nabi makan pakai sudu, susah pulak org miskin macam akunak ikut sunnah Nabi,
nak pakai sudu material apa? stainless steel keinconnel 601?
Nak pakai colour camne? matelic ke cooper?kan susah tu!!!
Tu belum lagi jika Nabi makan pakai kerusi dan meja...bentuk bulat kebentuk heksagon?, oktagon?, nanagon?
nak kena pergi Kedai perabot buatansuran mudah! jimat ! hanya RM 1 dan tunggu 30 hari, kunjungilah kedai perabot terbesar di Malaysia, bla bla bla!!!

Oh...Biasa korang belajar doa makan macam nie:
"Allahummabariklana (hingga akhir)Tapi tu sebenarnya doa tengok makanan, doa makan mudah sajer:
"Bismillah, barkatillah"Lepas tu makan lah, dengan tiga jari (sunnah Nabi)
kemudian, ada pulaksuara2 yg sound:
"Eh, kenyang ke makan dengan tiga jari? "
Aku kata: "huh, anak cina makan dengan dua kayu elok2 habis nasi satu pinggang!!!
"Tapi oleh kerana aku sorang jer yg makan dengan tiga jari, org lain makan dengan lima jari, maka aku lihat kadar flow of suapan dan kadar quantity oflauk-pauk diorang lebih laju dan maju, maka aku menukar jariku dari 3kepada 5...oh...
tepuk dada tanya iman..
Kemudian aku minum dari tangan kanan yg tidak berbasuh...
Diorang tegur: "essh..pengotor betullah"
Aku kata: "Apa pulak kotor, aku makan nasi, bukan tahik!!!"(tapi aku kata dalam hati sebab aku lelaki beriman)
"Nie, apahal jilat2 jari nie? lucah betul!!"-tanya diorang pada aku...
"Makan ayam sedap sampai ke kaki....makan sate sedap sampai ke lidi he he heh"-kataku.

Banyak pulak diorang komplen cara aku makan..err maksud aku cara Nabimakan...
aku tahu tak berguna berdebat ngan mereka kalau aku ubah topikdengan bertanya :
Tahukah korang kenapa lembu makan rumput dan kambing makan daun?
Abang aku kata: sebab tengkuk lembu berat...bla bla bla..
Aku kata: "salah!!! lembu makan rumput dan kambing makan daun sebab mereka lapar!!!(tak lawak) ha ha ha!!!"
Aku menyambung: "Penting makan cara Nabi sebab kita hari2 makan, tapi bila tak ikut sunnah, maka jadi macam lembu dan kambing makan sajer, namun bilakorang makan macam Nabi saw makan, maka di kira ibadat...
Masa nak makan, niatlah makan kerana perintah Allah, namun kena nafikan makanan yg bagi kenyang..hakikatnya kenyang datang dari kudrat Allah.

"Tiba2 mak aku tercekik tulang ikan.. (bayangkan seorang mak cik sedang tercekik tulang) Kemudian, Mak aku mendapat nasihat secara berperingkat,ada yg sarankan agar makan pisang, minum air dengan cepat, makan nasi kepaldan lain2,
tapi masih tak berjaya.. kesian mak aku...
"Huh! Hamka, Takkan kau tak tahu cara sunnah Nabi nak buang tulang tercekik camne?..cakap terer.."(kata abang aku)
Aku kata: "senang sajer...Mak angkat kedua-dua tangan ke atas..
"Mak akupun buat..tapi masih tak jadi..
Aku kata: "lurus Mak, tangan mak dua-dua kena lurus... !!!"
(bayangkan seorang makcik yg sedang duduk bersila sambil kedua-dua tangan diluruskan ke atas, tangan kanan masih terdapat sisa2 nasi, manakala dilengan dan tengkuk di penuhi dengan rantai emas..)
Aku kata: "Sekarang sebut: SUPERMAN RETURN!!!!!!
"HA HA HA... (semua org ketawa)-
nasi berhembur-hembur di sana sini.
Mak aku juga ketawa..sehingga tulang yg tercekik itu terkeluar..
Semuanya dari Allah!!!He he he...selamat mencuba, ni bukan hadith, just pengalaman.


PS: sekiranya rakan korang menjadi mayat (over ketawa sehingga tulangmencucuk tengkuk) sesungguhnya penulis tidak bertanggung jawab!!! (supermanpun akan jadi mayat)

Saturday, November 15

.R.o.y.a.l. .W.e.d.d.i.n.g. .C.a.k.e. .-. .K.u.w.a.i.t.

Kengkawan...

Sesape nak order kek kahwin, mehlah order ngan kite
Spesel price lagi kite offer kat korang semua
Pilih lah yang mana satu suka yekkk...

No tuk buat tempahan 012 XXXXXXX






















Dah pikir yang mana satu idaman hati