CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

n.u.f.f.n.a.n.g.

Monday, December 31

31 December 07

31 December 2007

- new year's eve
- what i'm doin' ?????
- i'm working till 12pm...

4 the past 7 years here, I never worked night shift especially on any big ocassions such as New Year's Eve.

- what I'm doin' now ... playing games in office
- I download Monopoly Games, Scruff Games,Big City Shop and little big city shop
- I done with all my games

- 1st time in whole life .... working on the Eve..
- different environment

miss my baby a lot

- Received call from C. Abg. Sibuk aje wawa nak b'cakap... as per mormal die punya language mmg x sape faham .
- Aku cuma kata wait 4 me ....

KLCC view..

Ramai yang datang and macam ulat...
Jalan mesti jem
Hari nie balik mesti lambat
Tapi x pe sok keje 3pm
Nak jalan pun kena pikir 2 kali ...

Next time kalau New Year Eve's tolong jangan kuar blh tak ...

2 hari lagi 2008

30 December 2007

Tinggal lagi 1 day to 2008
Countdown started dah....

Pagi
- Aku keja 8-5pm
- Migraine and flu tak baik lagi '
- Pas2 tetiba pagi hilang suara .. C.Abg punya ketawa sbb suara mcm itik
- Breakfast makan nasi lemak sambal sotong ( beli kat pasar tani)
Tak puas hati sbb dulu RM1.00 sekarang dah RM 1.30
Mentang2 ramai org beli kat die sesuka hati naik harga

Tengahari
- Tak larat nak kuar sbb panas sangat
- Tumpang Hafiz order MC
- Cuba prosperity beef burger ( alah yg dieorg promote)
- Sempat tgk melodi

Petang
- Boring sesgt kat opis
- Panas .. Panas... Panas
- Nasib baik 5.00ptg balik kalu tak mau m'amuk aku

My laling jemput kat LRT Kelana Jaya.. Balik ingat nak gi pasar malam kat TTDI tapi my mem besar tgh titon
Tunggu die bangun maghrib lak ( 2 pun lepas kena kejut.. x baik tdr masa maghrib)

Malam
- Craving for Banana Split
- Gi A & W xde lak
- Sok heading to Pizza Hut ( alah tak jauh pun kat simpang dpn umah aje... X caya dtglah umah)
- Percaya ke x ??? Gi 3 org tapi ambik kiddie meal aje
- Not so hungry ... Spaghetti ambik Creamy carbonara- mmg creamy n wawa really like it. Sblm nie die x minat
- Add on salad- laling ku t'gexut byk nya awak ambik ... alah sbnarnya x byk pun.. buah tembikai merah, tembikai susu, jambu., coleslaw, kacang n few timun.. 2 pun die kata byk camno 2
- The last is teh ice cream .. laling ngan mem besar aje mkn b'dua aku .. minta sikit pun mem x bg...

Yg penting as long as die suka .. happie ... n makan aku x kisah
( wawa nie mkn nasi kurang tp kalau fast food laju- 2 lah penangan masa pregnant.. )

masa pregnant kan die dulu
pagi - mcdonald b.fast, fresh soya bean, and taufo fa
tgh- KFC
ptg- A & W and air kelapa
mlm - salad ngan garlic bread kat pizza
Supper: KFC

Menu kat atas start dari aku pregnant 5 bln sampai b'salin....

so, pada sape yg pregnant be careful apa yg d'mkn sbb mungkin yg d'dlm akan m'ikut... ( Enjoy yr pregnancy)

will upload the photo by next week...

Sunday, December 30

hoSPItal kajANG...

29 December 2007

Hospital Kajang....

Terima call dari C. Ainor s'pore that semua orang turun dari s'pore.
Heading to Hospital Kajang to visit Nek Midah in ICU currently now.
nek Midah was transfer from Hospital Kuala Pilah to there. Seroius condition.
Jadi, dari rumah tolak kul 11.45am ( budget dlm 1-2 hrs sampai) .

But...
We arrived at 12.45noon itu pun lepas tanya the tol girl and the kakak yang jual kuih dpn komuter kajang
Tak senang nak ke sana tapi cara dieorg explain so complicated

Sampai aje semua dah ada
Aku masuk dulu ngan C.ainor
Cuma 2 org dalam 1 masa blh tgk and only for 10 min
masa nak masuk kena basuh tgn.. wear the speecific aparon tht they hve provided
Nek midah tak kenal aku sbb masa aku kahiwn die xde...

At 2.30pm semua gerak .. die org nak blk kampung tapi aku balik rumah
so kami balik ikut highway belakang yg towards to Puchong

Kepala memang berat sangat so I decided to hantar wawa balik dulu sblm gi ptg punya event

Wht was the event..

to be continued....

Friday, December 28

2007.....

28 December 2007

Tinggal lagi 3 hari lagi nak masuk 2008

Azam 2007 - alhamdulilah 80% is completed. yg balance mmg x dpt nak completed

Azam 2008- masih dlm perancangan...

Yang penting

  • family ku happy s'lalu n sihat walafiat walau dalam suka atau duka
  • need to work hard more with my job ...

to be continued...

Thursday, December 27

wHaT?????

27 December 2007

Smlm aku dapat berita yang m'gejutkan dari C.abg
Aku call die masa lunch and die dah bagi hint.
U will be shock when u hear thiz
Yang x d'sangka telah b'laku....

C.abg jemput aku blk dari opiz ..
N.. Aku baca , lihat n fahamkan apa yg d'tulis
Noo.... It's not true.....
Aku x dpt m'nerima apa yg d'katakan
Aku x puas hati .....

Why they have to do this to us now????
Wht have we done wrong 2 them???
And 4 e 1st time aku m'nangis dpn C.abg

I'm sorrie coz I can't take it ..
Thiz is way 2 much... Why must it happen now??? Why must be us???

But...
Aku kena sabar atas apa yg b'laku
Aku tahu ada sesorg yg m'dgr
Aku tahu ada sesorg yg m'bantu
Aku tahu ada sesorg yg m'lihat
Die memang sentiasa ada d'mana 2
Die m'duga diriku n familyku untuk tgk k'tabahan kami

Aku akan cuba tabah n sabar... Aku akan harunginya dgn bantuan mu - Ya ALLAH...

** It's better to let it out but certain thing will still remain in me**

Wednesday, December 26

sChooL rEUNIon

Look wht I found in my mail box

Yeaaaaaa...

REUNION IS ON ...
WELCOME BACK ASSUNTARIAN LADIES CLASS OF 97

Can't wait to see all of U ..

Details as per below

Hi Ladies,

The Assunta Class of 97 meet-up is on.


Date: 29th December 2007 (Saturday)

Time: 3pm-6pm or even longer..

Location: Baywatch Cafe Bar and Restaurant,Lot 1, Jalan PJU 1/42,Dataran Prima, PJ.

Tel: 03-7804 8080

Fyi, Have put in RM 200 deposit to book the place. It's gona be an ala carte hi-tea menu and happy hours price. (Meaning you order your own food and drinks and pay on the spot). Attached is the location map. Nearest LRT is Kelana Jaya station. Reason for the choice of date, time and location above is:

a) Most of you would be back for the X'mas holidays etc..
b) Hotel hi-tea is way too expensive and requires upfront deposit and confirmed bookings
c) This is the only place i can think of that can accomodate min 10pax - max 100 pax with not much hassle
d) We start early for the benefit of mothers who needs to get back to their babies but some can stay back if they want.

Hope this works out for the MAJORITY. Looking forward to seeing you all there soon! :) Please spread the word on on your networks (facebook, friendster etc etc.)

Thank you ladies :)

To be continued......

21 Dec 2007

21 December 2007

hari yg d'tunggu sudah sampai.. k'dtgan saudaraku ( seblh c.abg) dgn slmt sampai jam 2.00ptg ...
Aku masih keje lagi ..
"Nannie..we all kat room 807-jgn lupa dtg yek"
"OK but ptg sikit sbb nak ambik mem besar.. C U later nanti "

B'tolak dari S'pore kul 9.00pagi sampai kul 2.00ptg .. kira cepat jugak tu..
aku keje sampai kul 3.00ptg hari nie...
C. Abg hari nie sesuka hati blh masuk opis

5.00ptg
Sampai umah ...
Tggu mem besar mandi, makan..terus gerak

6.30ptg
Sampai hotel ...
Gi mkn reramai..( ada jugak dlm 24org ) ...
Macam romongan C.kiah pulak

8.30pm
Kami b'gerak ke Sg. Wang ..
Nak buat shopping gitu ... Since aku baru dpt voucher RM 500 dari company
Apa lagi proceed tuk membeli- belah lah

As usual Wawa wil go and search what ever games tht she can buy..
Unfortunately xde yang minat so aku cuma belikan pampers die tuk stock 2 bulan ( bolih gitu ke)

kami shoopping tak ingat dunia sbb nya sampai emua kedai tutup
bolih gi LEVI's dok asyik pilih baju sampai lupa yg kiterog the last customer
Kedai 2 mmg tunggu nak tutup aje
Elok step out pintu kedai tutup ...

cukup blh masuk dlm sejarah

1145pm
baru ampai umah .. Wawa pun dah titon k'penatan .. sian kat die

Friday, December 21

eXchanGe gIFt part 2

Continue.......

Photo's taken during exchange gift .....



anne, bala n izhar

L-R: aniz, hafiz, Me and Harith

Exec:
L-R: Steve, Emma, Navin

Friends L-R: Intan, kent and Bala

L-R: firdaus, karen, mira, juli,johan and Azuan

L-R: fadzil, nalina, geri and malini
Malini- thanks 4 coming during yr OD

Sorry photo upside down
only couple received late prize ...
Zurina and naza


Candid pic
L-R :Me, Steve, Geri ,Ally and Karen( tak abis 2 ke candy X-mas 2)




fazlina- thks 4 coming .. siap dtg tuk bg hadiah die
L-R: Ayu( known as ayra),fazlina,zura and awin

special edition
L-R: jennie, fazlina, geri, jane and Vijay
Down: Karen and su

ayunya post
L-R: norlin, yusry,shuhada, faris and geri

alamak sorrie yek
gmbr pokok upside down
bawah tu larr hadiah yg kiteorg bw tuk our so called" angel"

** What a week .. bz week... holiday week...**
**Happie hari raya aidiladha 2 everyone k**

eXchanGe gIFt

18 Decemeber 2007

What to do ??

• collect gifts from angel

• ask the "kakak"to do the tea

• kuih - done

  • eXchanGe gIFts start at 3.00pm


This is the list for today.... Collection gift from angel dah collect.. masih ada yang tak dapat nak bagi sbb off day... so to those yang tak dapat I tak dapat nak membantu yek...


1.00pm

sampai opis.. check name list sape yang tak bagi lagi ... as per usual last minute purchase pun ada


2.00pm

Out of sudden kena buat OT to cover one of my colleague yg still admitted


3.00pm

Function start..

we all gather who ever free to collect their gifts In the same time, kuih and tea are served by TL.. (kuih tu aku belanja sbb hari 2 kan dpt top 3) nak belanja yg mahal2..sorrie yek...


few photo's taken on the day

to be continued.......

Winner


The winner is







CONGRATULATIONS TO THE WINNER OF DATA IDOL 2007


Champion: Johan Azmil B Mohamed
1st Runner Up: Bala Ganesan Sivalingam
2nd Runner Up: Nor Azliatul Aznie Bt M Isa (Enal)




PRIZES...

1ST PLACE
SEK 850I - RM 350 PARKSON VOUCHER,5 UNRECORDED LEAVE
2ND PLACE
SAMSUNG Z640I - RM 150 PARKSON VOUCHER, 2 UNRECORDED LEAVE
3RD PLACE
RM 100 PARKSON VOUCHER

-JEP 6 weeks.. can wait for that ...
-top 3 we are in the same department
-JEP program mesti seronok ( anyway dgr ada 5 vacancy at tht dept)
** hope kami b3 dpt masuk sana - bolih ke????***

CONSOLATION
RM 50 PARKSON VOUCHER




I'M STILL THE WINNER IN MY OWN WAY.....

data idol part 2

14 December 2007


Continued.....


Presenter: 1st- Johan -Maxis TV

2nd- Jackal -USB modem

3rd - Nana -BIS

4rd - Bala - Campaign Manager


Makan time... Break for makan and prayer


5th- Khazian- ZTE Modem 6

th - Enal - Phone as Modem

7th- Gana - PTT

8th - Jacky - BES



P/S: PHOTO BLM ADA LAGI SBB TUKANG AMBIK GMBR DOK CUTI... DAH BALIK NANTI AKU D/LOAD YEK
to be continued

data idol part 1

14 December 2007

Again list to do ... no so bad

  • OT - 8-10am
  • Ambik baju tuk presentation malam nanti
  • Ambik baju tuk YEP performance
  • WHO WILL BE THE NEXT DATA IDOL 2007
  • Make sure slide working fine
  • Make sure to be in the Top 3
  • Enjoy myself coz I'm alreadi a winner( RITE)


Sepatutnya off.. sbb Jess kena admitted so I have to replace her.. As per 1st agreement 8-10am only..
Then, all of sudden 2 member MC .. so kena extend till 11am


Then.....
11am .. Rush balik umah
12.00 .. Makan n mandi
1.00 .. Shoot ke Hartamas
(Tgk baju for YEP performance)


Deposit..RM 1200( nasib baik refund)
Renting: RM 540 ( for 12 clothes siap accesories)
4.00 .. sampai opis
practice the YEP performance
5.00 .. stand by for DATA IDOL


last minute practice ngan Harith n Anis . Since I'm doing a role play
WHO WILL BE THE NEXT DATA IDOL???


my guess..
1st- Johan
2nd- Gana
3rd- Jacky / Jackal
Me- only consolotion ..


ni pun dah cukup bagus sbb tunjuk yang aku cakap banyak pun
keje buat .. terror juga ade.. siap masuk final

I'm the winner in my own way.. own life


To be continued...

DATA IDOL 2007....

This is are the finalist of the Data IDOL 2007.





The winner :

to be continued...
















Sunday, December 16

Past Days..

8 December to 13 December 2007

Minggu yang paling sbuk,.. Teramat sibuk tanpa tiada masa untuk driku.
Since aku dapat masuk dalam 8 FINALIST OF DATA IDOL 2007
Since aku part of the commitee member on the YEP performance
Masa aku semuanya tak terurus...
Mana nak siap preparation tuk Data IDOL
Mana masa untuk assist bebdk performance.. Nie pun jadi bidan terjun
sebab the story teller dah .....
Apa pun kena buat all the best ..
Wawa, n c,abg.. sorrie no time for u all
Customer.. your follow up by next week will be done
Me.. will take leave later ..K
See all the updates in the later blog K
.......

Monday, December 10

7 December

7 December 2007

Look this are all the list I need to do for today.. Check out wether all of it can be done in one day

  • purchase ticket from KL to S'pore( 21 Pax)
  • purchase ticket Genting - KL and KL Genting (15 pax)
  • gi SURE HEBOH
  • go tgk baby baru Fadzil
  • gi tgk cucu baru anak C. Jusoh
  • gi tgk pakcha( my ayah agkt- accident)
  • gi TESCO - mini shopping
  • laundry time

today is the 3 OF US only...wake up.. had breakfast nasi lemak..

1st agenda-

drive to Pasar rakyat - no busses staright to First World hotel. call up my auntys and informed the situation ( like PI pulak dah).. Agreed to purchase the ticket but need to change the location... Will proceed to purchase at the Pudu Raya.. From KL at 10.30am .. From genting at 6.00pm- cam biasa kami akan ikut s'kali beramai2.. since me and c.abg off on tht day .. blh kami ikut............puchase ticket from KL to s'pore .. dah beli ..

2nd agenda

sepatutnya gi tgk baby fadzil dulu baru gi SURE HEBOH but planned changed.. Aku gi SURE HEBOH. x byk barang aku beli.. mister potato.. MAMEE.. HIGH 5.. PREGO.. YOGURT .. NUTRIGEN - this year au spend kurang dari RM 80.. Fantastic tapi aku keletihan dan demam hari tu sbb kan panas sesgt .. sian kat wawa juga.. aku rasa die pun t'rasa bahangnya

3rd agenda

tgk baby fadzil- cancel so uterus shoot balik ruamh puchong.. lepak jap .. tidur jap ... dlm kul 5pm gerak

MINI AGENDA- tgk PakCha accident: T'gezut dgr cite die

Keta melintang tgh ja;an masa waktu Peak.. die kate die mmg dah x sdp badan pagi 2 and in sudden die x igt jln balik.. die pengsan dkt 4 jam and at last ada jg org bg bantuan bw gi hosp. Serdang.Hari yg kena hari Rabu ICU juga msk .. dlmkul 4 pm baru jaga.. soknya msk CCU lak ...Jumat wad biase .. Sab2 baru kuar..alhamdulilah semua dah k.. pak cha pun b'tmbh sihat ...

Gi tgk cucu C.Jusoh.. baby boy.. aku mula rasa nak tambah family lagi tapi biar dulu lah ... biar stabil dulu hidup aku.. tanya kat wawa pun die tak nak ada org lain .. sian kat cucu nya kena vacum.. kat hospital putrajaya .. sblm balik aku cium baby boy...OMG!!!!!!!!!! Wawa shouted like no body business "tak nak.. tak nak.. mama.. mama" .. there show that no one else can be in the family except for 3 of us only...even though skrg pun kalau aku b'jalan ngan laki aku aje pun die x bg.. mesti die tetgh...

Makan dinner kat Vichuda - tmpt biasa kami mkn.. we had ansi goreng belacan siap nagn mangga.. cili api .. kacang pajang.. bawang.. telur dadar.. and ayam kicap.. c.abg mkn nasi putin n sup ekor..wawa??? kongsi aje mkn ngan aku of course die akan mkn nasi putih

4th agenda- mini shopping

Yes .. we at last gi gak shopping .. spent almost XXXX WAWA got herself new cooking ware toys..Reach home at 10.00pm

Laundry - not today I'm too tired and too exhausted .. Aku rase aku nak demam nie...

Tuesday, December 4

wedding....


WEDDING INVITATION
FROM
SYAHRIZAL SHAFIDZ




sape mamat nie .. die lah team mate aku dan hingga sekarang masih lagi aku punya best friend.
We was in the same team year 2002-2004 ..

Team CALVIN- ( the naughty and problematic team)
team mates: aku , zal, yunus,arfa,kmar, vanita, calvin, rosita
team kami selalu lepak ngan team and also wil compete with team wei may

Yunus and Vanita - mmg masa masuk team calvin dah kahwin
so kami nie aje yang masih bujang
rosita kahwin dulu ngan cousin amin( one of our buddy). lepas kahwin and deliver baby boy terus resign.. die jadi full time house wife.
then our team kena reshuffle and kami berpecah..
ME (ENAL) kahwin year 2004.. ARFA kahwin 2005 KMAR 2006
bagai di rancang sekarang ZAL akan kahwin 2007 tarikh: 9/12/07

Aku hope semuanya b;jalan ngan lancar.. so aku akan turun ke s'ban this week and nak tgk closely wife die..
This is the invitation card yang die hantar kat aku .... tapi guna email ... x puas hati tau


yang nie gambar team mate aku ..

ARFA

Kmar n Husband

Gambar Calvin, Yunus and Vanita nanti aku cuba cari tgk ada tak .. kalau ada aku update nanti ...

Cocktail reception p2

FOODS.......

nie gambar yg sempat d'ambil pd hari 2

Menu...

White rice.. Fried Rice

Ayam Pandan

Sotong sambal

Mushroom and Brocolli

Mushroom soup

Spaggethi

Satay (chicken n beed)

Roti Jala n Chicken curry

Lamb

Longan & Fruit Cocktail with Ice

Fruit Salad... Salad...

Cheese cake.. Chocolate mousse

Pizza ( bake on the wood.. not over yea...)

Ice cream all flavour

Cuma gambar aiskrim and pizza x sempat d'ambik oleh kerna d'habiskan oleh tetamu yg hadir....

T'masuklah aku sendiri


Station 1




Station 2 ( Longan)


Cake... Cheese cake

Cake......Chocolate mousse


Salad... n fruit salad




My plate.. satay .. sotong sambal.. ayam pandan .. lamb.. spaggethi


Fruit salad.. Chocolate mousse.. cheese cake..





Another plate of spaggethi, lamb and also mushroom n brocolli

Cocktail reception epi1


Cocktail reception with CEO.
I never ever dream I have the chance.
To eat 2gether with the CEO
Finally...
YES... Today is the day..
P/S: enjoy the photo...
Sorrielar CEO not around masa nie
We was waiting for him..

Achilies, Zalenda and Kevin



Khairul among e flowers


the bising girls= sharina, zu, sab n me




Mathi n me .. tgklah photographer ambik gmbr
bila tanya kenapa gmbr cam ni ..
Answer: aku punya sukalarr.. stylo beb ....

Discussion goin' on.. part of the volunteer with Thomas



another group of girls
oppsssss.. " MATHI"

Part of the volunteer


Cocktail reception with CEO


Invitation
Mr & Mrs Sandip Das

cordially invite you
to a cocktail reception in appreciation for your volunteering
work during our recent Maxis Hari Raya Open House 2007.

Date : 3 December 2007
Time : 6:00 pm
Venue : Level 24, Hotspots, Menara Maxis

Kindly RSVP latest by 3:00 pm

Thanks & regards,

011207- am edition

01 Disember 2007

  • Dentist appointment at Klinik Yap
  • Appointment at 10.30 for me and abang

Today, aku dah setkan appointment ngan dentist since past 2 weeks. Doctor nie selalu pack die punya schedule. past 2 weeks aku call only 01/12/07 baru kosong.. so grab to confirm.

c.abg dah complaint asyik sakit gigi. Gi klink Rohaya( nearby to my mom's hse) siap buat x-ray kena cabut.. he's not happy with the service that's why he proceed to agree with me this time. we sampai kul 10.00am . As per c. abg, kena datang awal takut nanti ada org yg dtg awal dari our appointment time will proceed to see the doctor first. C.abg went in first.. aku lepak ngan wawa kat luar .. cam biasa lama tunggu mula die tak senang duduk. asyik ke sana ke sini.. magazine dah berapa kali die buka...

GUESS WHT??? dalam wawa tgk selak magazine( JUICE) aku nampak gambar couple nie baju grey .. aku t'kejut rupanya si Johan n Marina.. Akan ku usahakan untuk load gambar mereka b'dua s'cepat yg mungkin sbb phone aku skrg ada masalah..surprise and they're match couple.. romantic couple.. mmmm... next pls...

C.abg ended with the dentist at abt 11.30am and mine after that .. Mine ended at 12.00pm.. we went to JARING to have our luunch.. place changes, environment change and food is so damn expensive tapi rasa ada lah.. we are so rush coz I need to be back by 1.00noon as I have another IMPORTANT agenda waiting 4 me.. reach home at 1.05noon.. nasib sempat

C in the pm edition

Sunday, November 25

ALERT!!!!!!!!!!!!!

25 november 2007

  • gi work 8-5pm
  • lunch - nak mkn kueyteow tomyam

7.15am

hari nie kena keje kul 8 am. Aku cuma bangun kul 7.15am. dah sah2 aku lambat. Terus siap htr wawa kat maid minta tolong tgk terus drive ke opis. Nasib baik c.abg yang drive. sampai tol jln duta lepas aje kaunter bayar aku nampak keta polis baru aku teringat yang ari nie patutnya ada so called"rXXX" kat KL

Aku dah agak mesti aku lambat sampai tapi tgk time masa tu masih awal lagi baru kul 7.40am sampai kat Jln Duta. rupanya aku silap aku stuck sblm simpang nak masuk hotel nikko lagi dah kena tahan "NO CARS ARE ALLOWED TO ENTER KLCC" mmm... strange ngape pulak yea.. bukanke road block kat Masjid Jamek only.Yesterday aku dah terima call dari member aku masjid jamek LRT ( will be closed).

7.55am

Aku tak sampai- sampai lagi... kena pusing kiri kanan semua jalan tak bolih masuk jugak .. Aku sampai dah tak tahu nak masuk KLCC kat mana lagi .. " Bang,aya keje kat KLCC- MAXIS camne" aku tanya kat polis 2 die bolih buat tak tahu .. geram sungguh aku.. at last Faris call aku bagi tahu yg bolih ikut P.Bank tapi kena jalan.. so no choice aku pun turun sane.. Masa lalu tu .. " YA ALLAH ... Penuh ngan kekaumnya saje" aku jln secepat- yg bolih and ensure aku tak kena apa2... masa jalan tu takut jugaklah... tapi aku buat tak tahu aje.. sampai dpn KLCC aku bg tahu abg guard saya nak masuk nampak tag die terus bagus msk

Rupanya ramai yg msk lambat bukan aku aje.. sian kat Izhar siap kena jalan kakii dari Damai.. siap tahan teksi tapi x nak gi siap kata" kalau tak nak pigi lainkali tulis mana nak pergi" aku rasa teksi uncle ti mesti t'kejut gila babas sbb dgr die ckp mcm 2.. sian kat uncle 2 x b'salah kena marah free aje.. si Geetha n Priya jln kaki dari Kmpg Baru.. Hakim lak jln dari pasar seni ke opis..babu langsung x blh datang.... bolih kata semua ambik risiko..

LRT ke KLCC langsung x henti cuma henti kat Kmpg baru .. atau Damai .. siap kena marah lagi kena

Masuk keje aje siap dpt call dr Cynde 2 kali just 2 chk any prob x.. how's the staff.. how's the situation..Kecoh jugak ...

RXXXX..

tgh keje aku,Faris, Geetha n Fazlina jdi paparazi..asal aje movement yg besar gitu .. kiterog update kengkwn siap buat announcement.. pas2 semua serbu kat tingkap.. first time aku tgk live .. s'lama nie aku cuma tgk kat TV aje ... takut beb .. skrg baru ku tahu camno takutnya bila dlm situation cam2.. riuh.. bising.. takut .. n x pasal2 sendiri blh t'jebak...masa 2 jugak mcm2 perasaan aku ada...

kami emua x breakfast lagi nak msk kat ROTI BOY pun- pintu KLCC die locked..kebulur jugak lah kiteorg.. bebdk mid shift ngan eve shift emua kena gi sunway sbb ada bdk kul 9am td xblh msk guard x bg walau dah tunjuk pas keje .. cam 2 sekali horror kat bwh tue ...

insiden org kena cekup .. kena belasah.. siap kena gas pemedih mata.. siap kena siram air sabun..semua aku tgk live.. dari atas aku tgk .. dr bilik training aku tgk keadaan kat P.Bank.. Masa on e way ke opis kat British High Commission org dah penuh sampai melepak kat jalan.... kami yg masuk keje nie pun kena tempias 2 sbb angin bawa gas 2..

aku x puas hati siap turun bwh ngan Faris tgk live action.. seram juga sbb polis b'keliaran kiri n kanan..pas2 dgr riuh aje emua gerak ke blkg.. Ctr pun mula2 close then bila insiden kena serbu since ada yg buat hal ..terus ctr closed.. semapt jugak aku jumpa Finas kat bwh.. siap m'umpat n m'gata.. nie few photo's yg sempat captured...

Pasu kat dpn opis kena pecah

Aku dgr dari guard issue nie dr kul 3am lagi .. dlm kul 5am cam2 lebih krg die org m'amuk pecahkan pasu n cam biase kena cekup dek abg2 polis yg handsome... scarry beb.. sbb dari pagi tadi rupanya dieorg b'kumpul d' bwh dari this m'nin.. adku dr jugak kat KLANG ada jugak similar like this...


View dari bilik training.. kat p.bank jln ampang


Nie kat dpn avenue K

Nie dari tingkap aku.. Masa tu FRU tgh stand by


Helikopter dok ronda tgk port...


Abg polis tgh rehat bwh pokok.. sian kat dieorg penat ...

One of the cute FRU lorry yg stand by

Friday, November 23

22 Nov

22 november 2007

  • gi YAYASAN SELANGOR
  • gi NANYANG SIANG PAU
  • gi hantar achik to Centerpoint
  • gi AMCORP MALL
  • gi beli gelang tangan tuk WAWA

9.30am

"Angah wake up htr orang gi keje kat centerpoint nanti lambat.. nak tak nak t'paksa htr jugak .. apasal tak htr mak sekali ke KJ since die nak ke Tmn Jaya..Mak ckp X yah lah kau htr aku terus kat sana nanti aje.. well what 2 say I will be the driver of the day.. angah hjgn lupa byr bill CELCOM by 1.00pm tau .. OK "

10.30am

shoot terus ke Nanyang siang pau.. mak nak ambil graduation photo die..hri 2 aku x attend sbb aku kat s'pore cuti raya ... stuck kat sana sampai kul 11.25am... pas2 terus shoot ke Yayasan selangor.. ambil brg tuk usu..(ibuk nak msk asrama) yealarr member baru abis UPSR result pun bagus so die nak masuk ikut ajelah.. biar die tah ada fredom ke tak.. abis aje kat sane masuk amcorp mall gi lunch

12.30noon

we lunch kat Uncle Chilli's in AMCORP Mall bukan yg rest yg mahal tu tp nie yg ala-ala OK .. makanan die not bad range from 4.50-9.50per dish..Wawa share with me - Thai Boxing fried rice.. mak UNCLE CHILI's fried rice ..done with the lunch shopping time

Shopping...

mak belum apa2 lagi die dah shopping beli accesories tuk letak tudung die.. then kiteorg pusing each floor nak cari Wawa punya gelang tapi x berkenan langsung till we go to this Jade shop..Die punya gelang was so cute especially e "TIGER EYE" and "ARMTHESYT"alah lebih kurang cam2 lah eja die... Aunty 2 tlg adjustkan tuk die.. die pilih sendiri colour purple 2.. balik aje mak gi shoppin' lak tu kicthenware

Kitchenware/living sale

agak murah.. comforter siap ngan cadar and sarung bantal.original price RM500++ sale terus RM100++cadar RM 150++ sale RM19.90 kitchen ware down to RM1.00.. wawa bought new tabung .. me bought hp bag and toiletries bag aje .. on budget lar.. mak aje shopping sesuka hati .. sampai dua kali round ..

TESCO DAMANSARA

since mak nak beli mamam tuk usu .. we drop by balik kat TESCO .. aku do 10min shopping that buy my cat food and litter. once done turun bawah n meet my baby wawa.. teman die main jap kat playgorund sblh SANTAI rest.. Food siap terus balik umah .. we balik terus nampak my dad dpn pintu..

Playground..

Aku bawa Wawa gi playground at 5.30pm .. punya naughtynya die nak main buaian tapi bila org lain main die tak bagi ... so bila suruh die main x nak and then cry and cry and cry..aku dah malu n bengang terus bawa die balik umah dgn wawa dok menangis tersedu2 ... balik kena marah ngan aku ... I think bcoz die x tidur langsung th whole day and mungkin die nak fever tht's why die cam2 ...

dalam kul 9.30pm baru die titon..2 pu lepas die siap main game"DORA n The Explorer"

Annivesary

21 november 2007

  • celebration....
  • shopping...
  • sleeping.....

hari nie off day.. agenda untuk hari nie sikit aje ..

Cousin's wedding..

abah n mak gi Kedah for my cousin's wedding.... strangelar dieorg bolih buat wedding on the weekdays lak tu .. yang aku tahu Kedah jumaat ngan sabtu yang cuti.... anyway mak b'tolak pagi tadi dlm kul 6am n conpem akan balik malam nie jugak sbb kalau weekends OK gak nak lepak kat sane.. sapae lagi ikut kalau tak adik sayang aku.

Qurratul Halwa....

Hari nie die suka sesgt sbb bgn lambat. tgk kiri mama ada.. m'ada2 die menjadi- jadi ..so ikut aje kemana aku nak gi.. aku nak htr my aunty ke Kelana Jaya.. ikut hati malas nak bawa die tapi bawa aje sbb dah start nak nangis.. malas nak dgr lagu buatan sendiri lagi2 tgh mood xde..

hantar gi Kelana Jaya die pun ikut sekali naik LRT .. Aunty We turun kat Masjid Jamek kami turun kat KLCC.. Excited sangat die bila dpat naik LRT .. Mana tak dah lama die tak naik LRT .. Last sekali naik sblm bulan puasa Mana tak bulan raya dok ibuk outstation.sampai KLCC pusing cold storage.. wawa ambik vitagen aku ambik root beer..lepak jap sbb panas sangat terus balik ke Kelana Jaya balik.... Wawa tukang masuk /keluar ambik card.. bial LRT sampai seronok sesgt die dok cakap.. sampai aje kelana Jaya .. keta dah siap cuci ..kena RM 5.00 ( dahlah keta parents aku) ketaku c.abg sayang drive..

Next destination.. TESCO Damansara.

Me got to do some shopping.. alah bukan apa pun.. nak beli groceries aje.. we bought chicken nak masak porridge.. garlic bread..yogurt and that's all . macam biasa wawa will do the payment at e counter..and of course mama punya duitlah kan ..

balik ampai kul 2.45pm ... masak porridge..after makan.. watch TV .. siap basuh baju 2 round.. since my washing machine rosak kat my house t'paksa tumpang basuh kat umah my parents.Then terus titon at abt 5.00pm.. sampai c.abg blk dlm kul 6.45pm bolih x sedar both of us

Special Occasions..

since today is my annivesary we decided dinner kat luar... Only 3 of us.. x de org lain blh join..where to ???TONY RAMA'S at Mutiara Damandsara beside CINELEISURE.. malas nal drive ke D'sara or PJ 4 Victoria Station... We sat outside as inside FULL HOUSE.. Oitt tgh bulan pun ramai yg mkn kat luar yek

What we have??? Wawa cam biasa kongsi aje ngan both of us.. Papa ambik - Fish Fillet and me BBQ Chicken. Papa side dishes coslelow and mashed potato and me corn and brocolli..( funny huh nak diet konon).. Wawa mmg enjoy die punye food.. c.abg pun kata food die sedap lagi d'bandingkan ngan victoria station .. price pun OK gak .. air kiteorg order Ice Lemon Tea aje( jgn jeles blh refill tau) ..wawa mkn semua.. fish fillet,BBQ chicken and siap rasa semua side dishes except 4 brocolli lah .. die x suka sayur 4 time being.. the mashed potato is so nice as they did by it's own .. x cam KFC tak best langsung...

upon making pymt they know tht we're celebrating special occasion that is our annivesary and Wawa belated birthday so as per normal they give a card and for the next visit will get a free onion leaf( their best dishes) and on my receipt if we spend more than RM 30 willget RM10.00 off..

Long day... tired day

will update the picture later aje sbb tak lih nak MMS or trf lagi

Thursday, November 15

14 November 2007

14 November 2007

DERMA KILAT/LIGTHNING FUND
hari yang paling sedih..
aku dapat berita yang kawan seopisku m'alami bencana alam..
kalau aku b'ada d'tmptnya.. aku x tahu bagaimana aku hadapi..umahnya t'kena petir
k'semua brg elektrik rosak yg selamat cuma notebook, PS2 and washing machine..
kesian jugak kat die dah ada anak ... nasib baik umah mak die kat area s.alam
sian kat die t'paksa ambik EL..

at 1st masa kengkwn bagitahu x caya.. tapi lepas interview die mmg kena caya.. d
dah nak jadi nak buat camne.. t'paksalar die shopping brg2 letrik hjg bln nie..

kami kengkwn yg mulia hati n simpati ... buat derma kilat untuk ringankan beban kan die...
byk brg nak kena beli... ada yg nak bagi brg2 ada yg bg duit..
tuk 1 jam collection dapat dalam RM 4++... masih ada yang minta nak bagi sok sbb last minit notice...
hopefully ngan collection yg x sebrp nie dpt bantu die beli apa2 yg patut...
nie aje yg kami blh bantu... kalau aku d'tmpt die mesti sakit kepala aku nak fikir

washing machine aku yg rosak pun aku dah bising satu umah nie kan ....
ada hikmat d'sebalik emua nie....
tabah sggh hatimu kwn... b'sabar & dlm masa yg sama masih tenang hadapinya....

hari nie hari penat..
smlm balik kul 12.00pm hari nie sambung keje kul 8am-10.30pm
mmg hilang akal punya .... abis nak buat camne .. dah nama keje...


Friday, November 9

09 november

09 november 2007

  • keje 8-5pm
  • beli extra goodies bag
  • tlg mak tuk prepare ramuan sok
  • compem dress Q dah iron

hari nie keje... penat smlm x hilang lagi .. pg tadi hujanlebat sesgt dr kul 2pg sampai kul 8.++am ... aku bgn ada gak 3- 4X tkt Q t'kejut dgr bunyi guruh n petir.. sampai opis kul 6.55am .. plg awal tuk bulan nie sdgkan aku msk keje kul 8am ... siap beli kueyteow goreng with fried chicken lagi n kopi ais supaya hilang kan ngantuk.. tp aku still m'antuk.. so hlg kan ngantuk aku update apa yg blh n semapt gak jenguk blog yg lain .. byk jgk cite yg aku tak tahu tp hari nie baru ku tahu....

adik dah pesan hari nie kena blk awal sbb preparation tuk sok .. tahun nie xde catering cam biasa ... handmade cook n semua sendiri kena buat.. so aku pun kena turun tolong..

goodies bag - kena tambah lagi sbb cam tak cukup aje ..nanti kalau aku blk aku riki aje kat kedai kat bawah

Q- hari ni aku dpt email tht one of my boss could'nt make it and will sent the gift on monday- 10 Q so much..smlm lak die dpt lagi uit raya.. waaa.. banyaknye collection adik tahun nie..

nanti aku update lagi yek

Deepavali

08 November 2007

Deepavali...

Mak conpem decide nak buat open house and since Qurratul's birthday jatuh bulan puasa sambut sekali cam thn lepas. Email aku dah htr pada yg b'kenaan n sms jugak.


Friends,

I would like to inform that I’m inviting all of you to:

Invitation 2: Qurratul’s Birthday Party (2 yrs old) and Hari Raya Open House
Date: 10 November 2007
Day: Saturday
Location: 7, Jalan Cecawi 6/15, Seksyen 6, Kota Damansara
Landmark: near by to Seksyen 6 Police Station
If from IKEA or IKANO it will be about 10-15min drives.
Time: From 12noon onwards



  • beli goodies bag for birthday party
  • beli gift for games
  • beli Qurratul's birthday present lagi
  • beli baju birthday tuk Qurratul
  • beli accessories kat Qurratul
  • order cake for 10/11/07
  • gi banting ( umah unc. Aru)
  • beli susu n pampers 4 mylitt princess

aku d'uruh bgn awal ari nie.. aaahh aku malas tp banyak keje nak buat .. this year no cateering semua masak sendiri most of the main dish

10.am - gerak ke KL 2 shop 4 wawa's goodies bag.. mmmm t'lebih sikit dr budget yg d'setkan tp pilihan yg m'muaskan .. it shld be fair on the choice.. wawa did take part in choosing the goodies.. at 1st nak uat 100packs aje tapi kena tmbh dn tmbh at last conpem 200 packs only( still follow cam bias sape cepat die dpt lah yek)

10.45am- beli gift... aku t'ingin nak belikan die doll's so aku belikan die barbie doll set siap yg ada 3 salinan n accessories, harga not bad jugaklah.. tapi nak uat camno e only d'ther i have ... e only grandchild in my famili.pas2 gie beli some gifts for the games if eventually we have.

1.00pm- shoot to One Utama to find dress for litt.one. gi Flower girl - design ada tp colur x lawa. kalu white colour adalah tpi design cam 4 wedding.. so there we goes all kedai masuk kuar masuk kuar...at last decide tuk beli kat JJ . yes found cream colour dress with the litt flower and also red jean kiko dress. cost .. bolih tahan jugak lah sbb masa nak byr baru realize yg JJ card dah expired. then proceed aje byr harga cam biase..

2.30pm- sampai umah .. we suppose to go banting to unc. aru house. we alwiz do that every yr. only last 2 yrs aje x gi sbb aku tgh pantang then Q baru 1 tahun. so .. Q pun apalagi dapat susu minum..

3.00pm- cite yg dinantikan " Chandramukhi" e famous Tamil movie.. cite summary pasal k'hidpuan lama raja.bunuh bakal wifenya bf dpn si bakal 2 and then die bakar die punye wife life. so this 2 couples beli istana n t'kenalah rasuk . kalu cite nanti panjanglak blog nie .

5.00pm - gi open hse kat umah sebelah - menu - nasi tomato, puding, cram puff n etc.. aku mkn sikit aje pas2 terus blk umah sambung tgk cite tamil. mmg fan btl sbb adik b'adik aku emua ppun ikut sama.. s'kali ngan anak

7.00pm- gi tesco supposed to find some accessories 4 wawa tp xde yg menarik. yg ada pulak x sesuai ngan die.so we terus ke santai mkn dinner kat sana.. then masa nak byr parking RM 4.00. so we decide to go up again since got call from mak uruh beli marker pen .. aku pun gi beli marker pen n colour pencil pun wawa. cost all RM 4.89. n guess wht FOC 4 parking...

8.50pm- blk terus lepak jap .. cam biase si Q tunjuk dress yg d'beli kat emua org ..

10.00pm- tgh tgk " anak pontianak" start packing the goodies which ever required as per norm litt. Q sibuk cam die nak packing .. s'suka hati serbu n msk brg yg x s'patutnya.. at last we all abis kul 11pm ..

12.00mid- msk titon emua org .. xde yg m'nunggu sbb penat n sok byk lagi keje nak kena buat

Thursday, November 1

30 October : Session 2

Finish the afternoon event at about 5.15pm..

We need to be 4 another briefing at 6.15pm .. blh ke siap by that time.. by the time nak jalan ke hotel pun dah ambik lebih kurang 10min.. d'sebabkan they sponsor bilik for changing kat Prince Hotel so we went to the room lepas ambik baju for the night event.. tgt 13 bilik no 1318.. bilik lawa ngadap Restoran sri Melayu tapi ramai ada dalam 7-8 orang.. Aku siap mandi lagi walau dah tahu lambat.. alah orang lain bolih lambat apasal lak aku x lih..
sorrie yea.. no photo in the room sbb kalau aku and my own geng ok .. nie withe the others dept malas aku nak tgkp gambar..

dah siap terus catwalk balik ke restoran sri melayu.. naik tadi ngan Zurina n Sharina aku turun ngan Azlyshah ( bdk CDPU).. yg lain x siap lagi malas aku nak tggu kat atas.. lepas catwalk just update kat c.abg jgn dtg awal sgt nanti sian lak die kena tggu ,, aku janji ngan die dlm 10.30 ke atas .. die kata OK sbb die xnak blk kalau x nanti alamat x ambil aku lak sbb titon ..

malam 2 aku tukar pasa baju b'tandang yg kain ala songket tapi bukanlah ... baju colour cream...sampai aje kena dgr singa betina m'gaum .. x proper btl cara die nak bg briefing.. tension siut .. ingatkan aku aje ruapanya ramai yg bengang.. name tag yg d'bg pun cam bebdk tadika .. smlm masa briefing b'lagak riak kata ada special tag 4 e commitee. aku malas nak layan .. tgh bagi briefing sbb yg ramai yg dah lmbt.. tetiba dpt tahu yg Tan Sri dah sampai apalagi si minah tu pun ngelabah cam babun.. aku pun x tahu camno nak cakap.. tgh elok2 aku dok kat red carpet ada lak yg m'buka mulut laser suruh aku gi ke station aku .. so aku pun gi kat station aku

Station aku - smokers area beb .. bukan aku x suka tp bau rokok 2 mmg aku x suka.. ingat nak minta tukar malas lah aku.. agak lama jugak aku tunggu kat sana xde umat pun .. so aku pun b'greak ke red carpet tuk join geng yg lain ... agenda mlm 2 is very simple... we will welcome them.. they have the food and mingle around n went back .. so k'bykan masa mmg kami cuma" WELCOME " atau "10 Q 4 COMING"..

Penat jugak tau sbb kena dir all the way.. Faiz n Chilies pakai baju gold sama ngan aku sedondon tau...
insien yg menarik.. kami courtesy sbb breifing yg d'beri smlm n hari nie x d;beri ngan jelas .. apa agenda wht is the duty ..reception counter..door gift.. VIP guests list... x cam Thomas is was all in order at least we aware who n what to do to assist...
bila tanya kat si Minah nie die blh m'gaum with reply" if u were x in charged of it, mind yr business OK"..ngan selamba gua kata " OKla" terus blah .. tgh k'sibukan kota di rest Sri melayu 2 dodol sudah siap d'masak.. this consider another special gift we was supposed 2 give 2 e guest.... masa dah siap packing dodol 2 xde sape tlg bagi and guest main selamba ambik 2-3 .. ada yg staff siap ambik 4-5 ... pas2 ada yg guest nampak tp nak ambik segan.. s'lepas tgk semua under uncontrol br dr jauh die ckp " yg tgh tu tlg dtg sini jap"( maksudnya pggl aku sbb aku d'antara chilies n Fais)

pendek cite- die minta tlg lak dr aku.. td sembur ... skrg minta tlg.. minta tlg distribute dodol 2 pd guest.ishhh sktnya hati aku.... tp aku buat 2 senyum .. cam si Faiz kata senyum plastik bak credit card...
dlm tgh distribute 2 sempat dgr die complaint kat bebdk kat sana kata die ckp marah sbb ada yg complaint n buat hal blkg die.. nak aje aku jawab time 2 awk 2 kalu nak marah atau tgr cover sikit blh x kite nie bkn nya bebdk lg tp adult n we volunteer lagi tau ...
another insiden menarik ..aku dgr dr faiz ada ke die gi kat dpn red carpet pas2 sound bdk volunteer just bcoz bdk 2 tak senyum die halau blk.. halo... courtesy lah sikit tukarkan die ke station lain x lih ke.. nie halau die blk lak.. tht's 2 much rite...

aku faiz chilies azly liza B sibok dok gossip m'manjang... maaf lah photo x de sbb tghon duty nanti kalu ambik singa m'gaum lagi abis d'mkn lak.. dlm kul 10.30 gitu .. kami d'berehatkan b'ramai2 and gi mkn.. aku siap ajak c.abg sbb die dah sms aku dr kul 9.00 kata die dah sampai.. sian kat die.. ngan selamba aku ajak die mkn s'kali.. x abisnya makanan kat situ kalu laki aku mkn...
dlm kul 11pm .. aku b'angkat kaki m'larikan diri .. dah x larat beb ... dahlah tdr x ckp ... so baik aku blk..
so aku pun bawa blk door gift yg coklat ( tempah khas) n also dodol. coklat tu mana x tempah khas sbb satu ( tempah nama maxis) satu lagi ( s'lmt hari raya : gmbr ketupat) .. kalu ada lg nanti aku load photo yek

Balik aje penat siut .. tukar baju .. basuh muka n kaki .. teurs tdr .. sian kat Si Q sbb die tdr ngan my parents...

Photo.. Cuam maxis photographer - Danny aje yg ambil gambr .. once dah load nanti aku cuba grab tgk dpt tak.. yg aku tahu .... ada jugak lah gmbr aku ngan T.Sri n etc....