CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

n.u.f.f.n.a.n.g.

Monday, October 20

..K.e.n.d.u.r.i. .k.a.h.w.i.n.

Kenduri kahwin
Oktober 18


- kul 7pg dah kejut abg suruh alihkan keta ke tempat lain .. asal lak pepagi nak alih keta.. nie di sbbkan jiran depan umah ku anak die nak kahwin ... kendurinya yang paling simple so far yang kite pernah attend.. lepas bgn kejutkan abg kite sambung titon .. dekat kul 10pg baru ku bangun ... doktor suruh kite rehat kite pun ambik peluanglah kan.. tu pun blh terbangun sbb abg dah bising kat kite. Bila bangun dah terbau sambal sardin atas dapur.. abgtgh masak..

sambal sardin

Cekodok ikan bilis

- Elok bangun kemas apa yang patut ,....ke umah jiran kite dan wawa.. ingat nak bantu apa yang patut tapi semua dah siap .. hantaran dalam kotak .. nikah lak tak buat kat umah , kat surau ... No pelamin for bersanding bagai and also no bilikpengantin tuk view... The simple majlis kite attend ... since dah takde apa nak buat kite pun balik ngan wawa.... kite ngan wawa siap masukkan kuih dalam balang . in case ade orang datang ke .. umah kite nie jarang ada yang datang ...

- Dalam kul 12tgh baru ku dgr kecoh 2 , dan kelihatan reramai sangat orang kat luar.. dok sibuk ambil makanan... Sian kat wawa sbb die nak tgk org main kompang .. dok asyik sibuk kata

" Mama... mana pak pung pak pung..( maksudnya bunyi kompang)

"Dik .. takde kompang akak nie kahwin "

" Alaarrr apa lah mama nie"

3 k.i.t.e. p.u.n.y.a. k.o.t.a.k. k.o.m.e.n.:

eedany said...

pengalaman gitu kan?

eedany tak merasa attend wedding simple miple cenggitu lagi.

nak send kad raya untuk eedany ke? Wokey nanti saya email kan. TQ...

:)

pB said...

baguslah simple simple

tak membazir ...

kak pB tak suka tul kalau g kenduri yang ada karaoke karaoke tu ...


bukan apa , kengkadang DJ tu pasang lagu punyalah kuat tak hingat dunia

kita nak sembang terpaksa menjerit jerit ...





pssttt
kak pB dok kat P.Perdana


awak awak???

atty's said...

untung cik abg pandai masak