CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

n.u.f.f.n.a.n.g.

Wednesday, November 26

.m.a.l.a.m. .n.i.e....





malam nie..

umah kite sekarang nie masih lagi d'kunjungi sanak sedara jauh - dekat..
umah kite sekarang nie cam jadi tumpuan jap
umah kite sekarang nie menerima tetamu- jiran, sedara, kengkawan
umah kite mulai asar hingga ke midnite pasti ada yang berkunjung

berkunjung tuk mengucapkan selamat jalan pada parents ku
semoga selamat pergi dan selamat kembali
semoga tenang tanpa ada gangguan semasa m'nunaikan ibadat haji
semoga niat, doa akan termakbul hendaknya

kite happie sbb hajat mereka t;laksana jua.. baru aje selesai umrah bulan 5 hari tu
dah rezeki dpt m'nunaikan haji lak ..

flight change dari kul 7 pg ke 11pg
kite tak cuti sbb parents kite tak bagi kite hantar sampai KLIA
cukup sampai Kelana Jaya
nenek k'sayangan kite akan b'konvoi sekali tuk m'hantar
adik beradik ( belah parent mak)
adik beradik ( belah parent abah)
jiran tetangga yang rapat ngan parents kite

sikit nak cite ttg parents kite.,..
parents kite nie lebih kurang cam org kuat- jawatankuasa penduduk kat sinie.
masa pindah memula kat sini, kiteorg ada p'satuan penduduk..

ada makan 2 .. ada sukaneka... ada rela ( ala cam jaga umah masa cuti )
lagi2 parents kite pun orang kuat surau..

mesti Qurratul akan sedih and kite sendiri sbb tak pernah berjauhan selama nie
mesti kami selalu t'tanya 2 camne mereka d'sana
mesti kami terasa waktu raya haji nanti
mesti kami merindui bebelan mereka
mesti kami merindui masakan mereka
mesti kami merindui bayangan mereka

seminggu mungkin OK tapi lelama mmg kite takkan blh terima ..

hakikatnya kite terpaksa menerima nya dan tabah m'hadapi sbb mereka ke sana untuk menunaikan ibadat haji , rukun islam , dan tuntuan agama..

ada yang berkata biarlah ... alarr takde apa pun.. sekejap aje
tapi bila diri sendiri m'alami tak dapat nak kata ..
nanti kite update lagi yekk... insyallah kite tabah tapi ttp ada k'sayuan d'dlm hati

7 k.i.t.e. p.u.n.y.a. k.o.t.a.k. k.o.m.e.n.:

atty's said...

sedih tetap sedih..kan..

Sue@MamaMaryam said...

kite tumpang sedih.. xpe la derang p sana sebagai tetamu allah.. moga ibu n ayah awk selamat sampai n kembali :)

kite lg rindu abah kite... dia dah xde.. bulan 4 ari meninggal... :(

KV said...

selamat pergi dan selamat kembali buat ibu dan ayah nya. Moga beroleh haji yg mabrur!

Azie said...

semoga selamat pergi & pulang year..semoga mudah urusa mereka di sana.

NONIE AZIZ said...

HUHUHU..terkenang kat abah nonie...sebab raya haji ni turn balik muar...

rasp said...

sis be strong k *hugs*

smoga ur parents slamat pergi dan kembali..semoga dipermudahkanNya urusan mereka di sana..

.K.I.T.E. .P.U.N.Y.A. said...

to all kengkawan

tima kasih tak terhingga atas nasihat, doa..

harap KP blh harungi semuanya ngan tabah....
yg penting mereka selamat pergi dan selamat pulang