CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

n.u.f.f.n.a.n.g.

Friday, November 14

.M.a.d.a.g.a.s.c.a.r.-. .C.A.N.C.E.L.

November 11

Ada "shop warming party:.. mesti ramai yang tanya apa nie...
Alar ; my mom's best friend baru buka kedai jadi die buat shop warming party jamu para tetamu makan free

Menu yang d'jamu memang sedap : ada nasi putih, nasi dagang, gulai ikan, gulai kawah , ayam goreng, ikan masin , ulam- ulam dan sebagainya ...
maaf ye gambar yang di ambik nie dari google aje sbb malu ku nak snap gmbr makanan ...

Gulai kawah


ayam goreng ( rangup sei )


Nasi dagang
ikan bakar

ulam- ulaman



Air sirap


ada yang siap bungkus bawa balik...
kite takde larr bungkus bawa balik tapi tuan rumah bagi ambik aje larr kan

kami lepak kat sana dari 12tgh hingga 3ptg ...
lama gak lepak sana sbb mak seronok sangat jumpa kengkawan
mula lah die bersembang sesuka hatinya...
lagi - lagi mak kan nak menunaikan ibadat haji hujung bulan nie..
Kire nie perjumpaan kengkawan lama... tetiba mereka t'kenang masa dulu...
Kite tggu abah datang .. sepatutnya datang kul 2pm tapi tak tersampai 2 .
Bila call rupanya stuck ngan client and nak kami ke sana jumpa die

So, lepas bersalam2 ngan tuan rumah berangkatlah kami nak jumpa abah...
Taktik menjadi mak suruh wawa minta duit kata nak tgk wayang dpn kengkawan die... Abah kite nie kalu nak minta duit, memang susah sbb banyak soalan d'tanya....
cam kat balai polis lak ,....
Tapi, bila d;minta dpn kengkawan die mmg nak tak nak die akan bagi ... ( heheheheheh)

Lagi yang minta tu cucu sulungnya, besar lagi jumlah yang d'beri ...
tu yang seronok tu ...

masa sampai tu wawa buat jejak kasih.. blh die panggil Owan die kekuat ..
pas 2 belari ke Owan die cam tak jumpe bertahun- tahun ...
kelakar gak aku tgk masa tu.. sampai client abah pun tertawa..
bila kata nie cucu sulung ... semua dah tahu...

** for your info , kite ada 4 adik beradik ..
kak long tak kahwin tapi kite dah kahwin ( ala kira langkah bendul)

dgn duit yang d'beri olih Owan- nya kami gerak ke cineleisure ngan harapan nak tgk madagascar sbbb wawa insist to watch the movie since die dpt mcd pamplet hari tu ...
Ke sana lah kami beramai .. masa tu, wawa, kak long, kite, kak chik and mak usu and my mak ikut...

Nak beli tiket cuma ada tiket kul 11pm aje sbb movie blm release lagi ..
So kami tak jadi watch movie kami terus gi makan ...
makan aiskrim kat Mcd then kite pack barang balik puchong lak ..
nak overnite kat sana
terpaksalah tukar agenda....

4 k.i.t.e. p.u.n.y.a. k.o.t.a.k. k.o.m.e.n.:

julietchun said...

pandai tol wawa yek.

.K.I.T.E. .P.U.N.Y.A. said...

juliet ...

2 la pasal .. tapi nak buat camne cucu sulung ..
semua minta mesti dapatnya

Azie said...

wah sodapnyer

wanie said...

sedapnye makanan tu...wanie pun nak bawak irfan tgk madagascar..tak tau bila husband free