CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

n.u.f.f.n.a.n.g.

Wednesday, November 19

.N.u.f.f.n.a.n.g. .F.r.i.s.o. .F.a.m.i.l.y. .D.a.y. .O.u.t.

** this will be sticky mode till this weekend, for new n3 pls scroll down ..10Q babe**

pagi nie masa baca gmail account dapat email dari
nuffnang

Tajuk die aje dah menarik hatiku tuk menaip dan menaip dan menaip...
"Nuffnang Friso Family Day Out"
"November 29, 2008"
"One Utama, PJ"
"10-2pm"


naik ikut...nak join sekali ... nak gi sana spend time ngan wawa and also bolih jumpa blogger -2 kat sana .. bolihlah kami merapatkan silaturahim selain dari enjoy kite- nya time kat sana ngan wawa.....dahlah memacam aktiviti Nuffnang & Friso buat, blh share experience, ada special guest.. (
kak red and Chan lian )

Pasti wawa happie and seronok tahap maksima ( if kite orang terpilih)


Mungkin nak dapat tiket ke Disneyland tu cam berat aje kerna kite tak se-creative cam blogger lain tapi tuk ke "Nuffnang Friso Family Day Out pasti bolih ( nuffnang bagilah tiket kat kite yek )



Kenapa family day penting pada diriku????

Mestilah penting ... xde yang lagi penting selain nie dalam kite punya 'life'atau kite punya kehidupan.. Bagi diriku, family day memang penting dalam zaman moden dan serba canggih nie

Kebanyakkan parents zaman sekarang nie( almost kedua- dua akan berkerja) tuk menyara dan mencari wang lebih tuk family memasing.

Ada yang cuma berkerja 5 hari sekali tapi cuti tetap hari sabtu dan ahad

Ada pula yang berkerja shift juga cuti tetap hari sabtu dan ahad

Ada pula yang berkerja shift juga tapi cutinya- memang tak d'jangka...


Seperti diriku, kite berkerja mengikut shift... kekadang pagi dan kekadang malam . dan cuti kite pula tak pernah tetap dan jarang sekali kite d'beri sabtu dan ahad tuk cuti. Lain pula bagi suamiku yang berkerja ( office hours ) tapi kehendak boss terpaksa kerja lebih masa - balik lambat pula almost setiap hari ( cuti tetap hari ahad). Jadi, anda semua bolih bayangkan bagaimana kehidupan kite sefamily ngan wawa yang akan bertemu dalam masa yang sungguh pendek. Nasib kite baik sebab puteri kesayangan kite bijak sekarang ngan memahami situasi nie.

Kite biasanya akan bergerak sblm matahari terbit dan cuma pulang bila terbenam matahari .. Kalu kite berkerja shift petang barulah kite akan spend sebanyak masa ngan wawa pada pagi tu hingga ke tgh sblm ke keje. Kalu kite keje pagi lak sampai umah pun kul 8pm ... tu pun kalu tak jem ... kekadang masa kite on the way balik pasti akan call wawa supaya tunggu sebab die selalu titon awal kalu tahu aku keje pagi .. Bila time cuti pula, antara sorang mesti tak de


Walau masa yang singkat tuk bersama puteri kesayangan tapi bila ada kesempatan tuk family day or outing kite akan pastikan setaip masa di'habiskan bersama. D'sini segala masa yang terluang akan d'pastikan tidak terbuang begitu saje.. Pasti ada saje aktiviti atau cerita yang akan d'kongsi bersama ngan ketelatahan anak aku terserlah jua kebijaksanaan- nya teruji


Olih kerna 'life' kite begini, kite cuba tetapkan dalam setiap bulan ada family day tak kira hari apa( biasanya org letak hari ahadkan) . Walaupun hanya ke shopping complex ( window shopping) main bowling atau berjalan- jalan ke titiwangsa. Dalam 3 biulan sekali ialah family outing d'mana kami akan spend masa bersama d'mana2 lokasi seperti Melaka, Genting atau to S'pore....


Dengan adanya family day atau outing dalam sebuah keluarga,

ia bolih merapatkan lagi hubungan antara anak dan juga ibu atau ayah terutama sekali pada parents yang berkerja...
ia dapat meguatkan lagi hubungan antara keluarga
ia dapat memastikan kemesraan, kasih sayang, tanggungjawab antara satu masih ada walau masa tak mengizinkan tuk bersama selalu


** harap diriku inie bersama wawa dapat melayakkan diri ke "Nuffnang Frisio Family Day Out" for the next saturday event***

3 k.i.t.e. p.u.n.y.a. k.o.t.a.k. k.o.m.e.n.:

atty's said...

insyallah boleh je tu

Umi Mia said...

good luck!!!!!!!

Snow Peace a.k.a WaWa said...

chayuk..chayuk...utk nak kasi peluang uols lebih cerah maka wa tak akan mendaftarkan diri la...lagipun wa bukan ada anak yg nak dihangkut...ngeh..nghe..ngeh..