CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

n.u.f.f.n.a.n.g.

Monday, January 5

.S.e.k.o.l.a.h.

Sekolah

Seisi persekolahan dah sestart hari nie... jalan pun dah mula sibuk... Ibu & ayah dah ibuk bagai uruskan hal persekolahan anak ... Tak menang tangan nak siap kan mereka, sarapan lagi ... ngan jalan mungkin jem atau tak..

KP sepatutnya dalam perancangan nak hantar Qurratul ke tadika kat umah parents KP kat damansara .. along kat mak & abah suruh tggu dieorg balik dulu dari haji baru arrange kan sekolah Qurratul

mana tak Qurratul kan cucu sulung so mmg nie semua very particular... Tapi bagi KP mana2 pun OK as long as tak susah kan sesape.. KP cadangkan Qurratul masuk sekolah main2 ...
Mesti gelak kan KP ... yelaer sekolah main2 maksudnya only 2-3 hours aje and no forcing on the study or education ... KP htr Qurratul sekolah awal so that die bolih interact and berkawan ..
Sekarang nie kat umah , Qurratul berkawan ngan kite adult aje... Jadi dari segi percakapan and pemikiran lain bebenar...

Tgh hari tadi masa KP call kat Qurratul, tanya Qurratul buat apa ...
" Qurratul tgh tunggu kakak balik sekolah"
" KP tergezut ... sapa yang adik tunggu ... buat suspen aje
Abis sbb KP tak puas hati tanya kat along
" laa.. Qurratul kata die tunggu anak akak sebelah balik dari sekolah. Anak akak tu masuk darjah satu hari nie .. Qurratul minta along teman- kan tggu kat luar kat depan pagar... Bila anak akak tu balik die seronok... "

Ohh rupanya cenggitu ... ingat kan apa tadi ... tapi bila KP tanya kat Qurratul nak gi sekolah tak at first tak nak ... tak sampai 1 min Qurratul ubah fikiran kata nak ... KP eppy sgt sbb sblm nie bermacam gak cara KP pujuk die gi sekolah tapi answer "NO"
Jangan terperanjat tau .. Qurratul dah siap ada beg sekolah .. alat tulis - abg nya opis mate bagi .. tggl baju, kasut aje kena beli ...
Kalu setiap kali gi kuar shopping groceries atau window shoppin'... buku mesti beli...tak kisah buku warna ke , tulis ke , sticker ke ... asalkan "BUKU"

3 k.i.t.e. p.u.n.y.a. k.o.t.a.k. k.o.m.e.n.:

atty's said...

tu..ler.cam..kty ..dulu..masuk..kan.fir..sekolah..main2.
bila msk..sekolh nie..alhamdullilah..dia..tak takut..berani..

julietchun said...

Sekolah mcm2 skang ni, baik anta awal2 sbb dorang bleh berkawan & belajar gak sesikit.

iNsaN BiaSa said...

teringt zaman kecik2 dulu...mmg best...sian mak ayah kena tngu kt skolah..hehee