CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

n.u.f.f.n.a.n.g.

Tuesday, January 6

.m.i.n.t.a. .t.o.l.o.n.g.

Minta tolong..

KP tanpa segan silu minta tolong juga pendapat..actually baru balik dari klinik..KP ngan Qurratul tak sihat..

Qurratul suspect tonsil..yang ni mmg masa KP kecil ada...only buat operation 2006 ..Qurratul skrg pantang ais ..
Ada sesape tau cara lain nak ubatkan tonsil tuk budak2
Sian kat Qurratul sbb xde selera makan.. Kerap muntah and batuk..aktif ttp aktif cuma bila dah batuk ngan muntah, flat sgt die..sian kat die

KP lak doc suspect buasir..any idea cammne nak elakkan..doc kata jgn agkt brg berat..ada jugak yg kata jgn mkn pedas tapi masih sama aje ...KP masih kena lagi...

Harap kengkawan blogger dapat bantu KP ngan Qurratul tuk sembuh dan juga kurangkan skt nie

6 k.i.t.e. p.u.n.y.a. k.o.t.a.k. k.o.m.e.n.:

~Eila @ Along~ said...

kp, hubby eila dulu suspect buasir, tp makan ubat cina..elok dah skang...for tonsil, mmg kena elak ais dan penas..makan bende2 panas pun takleh..cam durian tuu

Puan Suhana said...

salam, maryam mmg kena bengkak tonsil dia ada kelaian pd lidah..selalu demam n ulser dulu2.. tp al-hamdulillah skrg dah ok..km bw dia p pakar ENT n hemopati... mmg al-hamdulillah dah x demam dl asyik kena demam panas.. try p hemopati ok..km p kt pkns bangi..

sy plak kena buasir masa blinkan maryam..klu poo poo mesti darah menitik2.. sy minum serbuk gamat..mak beli gamat kering n goreng pastu blend n bancuh... al-hamdulillah lepas 3 bulan ok...skrg sy amalkan mkn buah prune smggu sekali..utk penghadaman...vitagen pun minum gak.. cuba la ek.. apa2 hal email sy cekna_cikna@yahoo.co.uk

Zanna_MamaBatrice said...

sian quratul & kp
x tahu nak bg advice apa coz' tak pernah kena tonsil & buasir nie...

julietchun said...

anak makcik aku tu umur 6tahun pun sll demam & doktor soh operate tonsil gak, tapi dia makan ubat je, ubat hospital. Tapi ada yg sorang umur 9 tahun dah operate tonsil sbb doktor tkt jadi sakit lain. Bykkan bersabar.

Y u Z z 9071 said...

ala yuzz x pakar plak bab2 sakit tu...

apapun cepat cepat cari jalan utk buat rawatan k

.K.I.T.E. .P.U.N.Y.A. said...

salam teman blogger

Eila: nanti KP cariubat cina tu ... tonsil mmg Qurratul tak minum ais tapi aiskrim die mkn camne tu ??

Puan Suhana: ok gak idea tu .. nanti KP cuba hemopati tu ... cuam lokasi nya kat bangi .. kena gi hari cuti nanti ..
gamat kering tu blh d'ikthiarkan .. begini resipi nya.. xpe nanti KP email kat Puan Suhana tuk detail nya

zana: x pe just nak tanya pendapat atau nasihat kengkawan aje

Juliet: sian kat Qurratul kalu kena operation sbb rasanya tak serius sgt buat masa nie

Yuzz: tima kasih atas k'perihatinan anda yek