CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

n.u.f.f.n.a.n.g.

Thursday, September 18

R.a.m.a.d.h.a.n. .k.e. .1.8.

Sept 18
ramadhan ke 18


- pagi xde cite nak d'citekan ... biasa aje keje.. settle problem cst , close story. hari nie buka puasa berdua aje ngan abg sbb wawa kat my parent's hse lagi .. Where to go ... What to cook... Aku pun belum decide anything yet .. Cuma abg dah call dari kul 3pm lagi die dah tggu kat opis aku.. bukan aku sengaja nak kuar lambat tapi ak mmg abis keje kul 4pm .. Tungguuuuu...

- keputusan muktamad nak ke Jln TAR, cuci mata jap .. since wawa xde bolihlah b'jalan ke sana jap .. Banyak offer kat sana especially baju ready made tapi tak t'mampu nak beli .. RM 50 and above design mmg cantik. kain Thai silk ke, labuci ke, manik ke , satin ke .. cakap aje semua ada.
Aku cuma beli 'moist chocolate cake' . pasal kek nie aku nak cite sikit .. masa aku sampai Q die xde langsung.. bau chocolate die mmg mengoda aku .. I wish I can taste it now.
Aku nak beli abg kata balik nanti baru beli sbb malas nak jinjing ke sana ke mari .

- Tengah dok usha herga kat sane t'serempak ngan geng ' Gerak Khas' . Pada sesape yang x tahu abg keje ngan 'Gerak Khas' team ada kat 3-4 tahun.. dari tgh cinta, kahwin sampai dapat wawa.
Abg keje sbagai crew.. Sembang sat ngan As( make up artist) , wak ( artist), budin( crew), farid (det. linggam) zamri ( det. zamri) norman ( insp. polis).. tak lama sembang adalah dalam 10-15min gitu

- Dah abis sembang , usha baju wawa .. aku kenan kat baju nie satu tapi takut size lak kecik .. tgklah nanti aku gi blk beli baju tu ngan wawa .. sbb aku dah tempah baju wawa 2 pasang .. tu blm campur lagi Tok Ma & Tok Wan die beli baju ..
sempat gak aku masuk Sogo - usha baju..Baju tuk wawa ade tapi kena bawa die shopping baru best .. Terasa tau kalu aku gi shopping x bawa die.. nak buat camne hari nie giliran parents aku buka puasa ngan die.. Masuk laer kat Habib in Semuahouse.. ingat nak cari gelang tuk wawa tapi " die punya service .. the worst service.. sbb x senyum langsung .. bila minta nak tgk .. buta muka toyo .. x abis tgk lagi dah ltk balik .. aku apa lagi ckp ngan abg ' blah aje'

-On the way nak ke keta .. aku singgah balik ke 'Moist Chocolate Cake' warung... Guess what .. panjang siut Q.. aku ape lagi shoot kan abglaerr, kalu beli awal tadi xyah tunggu lelama cam nie. die xyah ckplaer dah hangin sbb kena tggu .. mana tak kena tggu masa tu dah almost 6pm.... yang beli lak sorang 2 atau 3 biji .. yang b;kerja cuma 2 orang aje ..
Kek nie sedap sbb die potong tetgh, ltk chocolate pas2 baru salut s'biji tu ngan chocolate n topping chocolate rice... kalu ltk kat luar tahn 3hari kalu dlm fridge tahan 2 mingg.
**sowiee weii aku lupa ambik gmbr .. nanti mlm kalu kek x abis lagi aku tempek gmbr kat blog*

- dah beli kek- alar aku beli 1 biji aje ( heheheheh .. tp riuh cam aku beli 3-4 biji kan ) kiteorg dah tak tahu ke mana... nak beli tapau kat bazaar ramadhan situ cam x menarik sbb nanti nak mkn ke mana... nak makan tosei time nie cam pack aje.. nak mkn KFC don't think so. jadi decide makan 'steambot' tmpt biasa.. kat brickfields.. mmg dari aku budak sampai dah besar & kahwin mkn kat tmpt sama.. aku kalu ke sini - call aje for reserved and siap order lagi .. jadi bila sampai xyah nak tggu lelama.. aku ngan tauke nie dah biasa sesgt sampai TV channel selamba badak aku ambik tukar ...

** sowie gmbr blur sbb pakai berry2..x tahu camne nak adjust **


Sayur kangkung ngan Chinese tea sorang satu
Datang sini jarang minum air lain



inilah steambotnya yang blm d'masak lagi

inilah bahan- bahannya
tauhu,fishball,telur puyuh,sotong kering, ayam,
ketam,crab fishball,udang and etc...

kangkung and telur


tengah masak

provide sekali ngan mihun & mee.
Cili blend die sedap tahap gaban tapi banyak cuka wei
Kiri - mihun kanan- chinse tea
dpn cili blend ngan cili jeruk

ini rupanya selepas masak



Yang nie mestilah selepas makan

- lepas makan aku order nasi goreng - tuk sahur nanti .. nasi goreng die mahal sikit RM 5.50 tapi tuk 2 org makan . isi die telur, udang, ayam and ikan bilis... 2 org makan RM 35.00 aje .... kenyang siut ...
balik aje, gosok baju baju melayu abg, baju kurung aku ngan seluar tuk sok sbb aku keje pagi wei.. takut tak sempat lak nanti.. Abg melepak tgk TV ..b'rebut TV ngan aku lak.. Aku tgh tgk astro die nak tgk TV3. lelast die naik atas tgk TV3 kat atas ..
aku sahur kul 11pm ... blh tak sbb tkt tak t'bangun nanti.. makan nasi goreng ngan kek chocolate aku .. served ngan air A& W rootbeer...

2 k.i.t.e. p.u.n.y.a. k.o.t.a.k. k.o.m.e.n.:

eedany said...

baca entry pasal moisture chocolate kek tu....huhuhu... ai macam teringin lah!

mana nak dapat cake chocolate yg sedap ni???

kena cari juga ni...

:)

Catz said...

ehm..sedapnya tgk food.. i lurveee food.nice blog anyway..

catz