CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

n.u.f.f.n.a.n.g.

Wednesday, September 10

R.a.m.a.d.h.a.n. .k.e.8.

Sept 8
Ramadhan ke - 8

- Lepas aje sahur, aku terus packing barang Wawa sbb nak htr ke parents aku .Semalam tak sempat nak htr sbb banyak keja tak siap especially baju tak siap lagi gosok. Kalu dulu ada maid die yang gosok but now aku kena gosok laerr . Nak buat camne.. apa pun aku tak kisah selama nie aku buat sorang diri jugak dulu sblm ada maid.
Jam 5.30 pm gerak ke umah parentsku . sampai gak kul 6am . Wawa sedap tidur kat dalam keta sepanjang perjalanan. Masa nak transfer wawa, die b'jaga .. jenuh sekejap nak tepuk die supaya die tidur balik .. masa u mak ngan akak aku dah tunggu kat bawah sbb aku awal2 lagi dah call . Nasib baik masa tu parents aku baru nak solat subuh .. so tggu jap ..

- Dah htr aje aku terus gerak ke opis.. Oppss aku lupa yang aku dah raya since sab2 lepas lagi.. sbb awal aku ajak abg stop kat Mcd.. dgn selamba aku maksud gi tapau b/fast set ( heheheheh)
ada counter tu tanya
" nak mkn kat sini ke ?" blm aku jawap die kena sound ngan supervisor die
"mestilah bungkus.. takkan die nak makan kat sini " aku buat muka sardin aje .. lantak kau laer nak cakap apa .. aku pon lepas dapat makanan terus blah dari situ .. masa nak kuar nampak 2-3 mamat yg keje kat Mcd, melayu kite tgh hisap rokok.. makan dalam keta ... abg tgh tidur.. aku sampai opis dalam kul 7am ..

- aku angkut kotak coklat yang aku borong kat van houten sale hari sab2 lepas .. berat siut ... tapi nak buat camne org dah pesan kite. naik atas aku blog hop .. walau dalam keadaan yangtgh bengang ngan maid aku .. menyusahkan aku ...
hari nie ada award presentation kul 3.00pm ... sape2 yg baca entri aku hari tu aku menag lagi award tuk Q2.
Coklat sale kat opis mmg laku tak sampai 15 min abis d'jual. camne tu aku lak mmg beli sikit sbb takut over spend nanti takde org beli .. lagi pun coklat van houten rasa die pahit sikit ..

- abg tak jemput balik .. die ada dinner kat putrajaya .. aku kena balik sendiri.. aku dah agak mesti sampai umah lambat . aku transit 2 bus sbb nak tggu bas aku lambat bebenar. kan skrg kalu naik rapid RM 2 blh naik mana 2 bas dan berapa kali pun tak pe .. tapi die ada 2 jenis satu dlm bas bdr satu lagi bas utama.
sampai aku singgah kat bazzar ramadhan .. masa nie lauk dah tak banyak .. aku beli nasi kerabu daging ngan pita ayam tuk aku .. abg tak yah sbb die dah dinner. balik mkn , mandi ..ingat nak iron baju tapi tak jadi .. penyakit "M" dah ampai .. nanti kalu buat jugak ada yang side 2 3 kali ..
so aku tgk "pepaya " kat tv3 sambil tu tukar channel tgk cite Macam2 aznil .. tak silap aku lepas abis show tu aku terus titon ...

-Sedar2 abg call dekat kul 11++ suruh buka pintu .. aku buka terus sambung tidur.. bgn tgh malam raasa lapar tgk roti pita abis ..

4 k.i.t.e. p.u.n.y.a. k.o.t.a.k. k.o.m.e.n.:

atty's said...

alahai sian wawa..pagi2 dah gerak..
tp takpe..wawa is a good girl..

**KITE PUNYA** said...

atty,

nak buat camne maid punya pasal semua kena b'korban .. tapi wawa strong girl no worrie on that

Umi_Aliesha said...

wahh byk borong chocolate rupanya...musti utk sendiri pun byk nih..

**KITE PUNYA** said...

Umi,

ada lah sikit tuk raya nanti
senang bebdk blh makan coklat

silalh ke umah nanti