CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

n.u.f.f.n.a.n.g.

Wednesday, September 3

R.a.m.a.d.h.a.n. .k.e.-.2.

Sept 2, 2008
Ramadhan ke 2

-Alhamdulilah selesai juga hari nie... Aku keje hari nie 8-5pm tapi dapat balik awal kul 4pm.. hari nie balik umah tanpa Wawa sbb wawa b'buka ngan parents aku. Jalan kul 4.30 pm dah JEM kat federal highway selepas PJ Hilton ... nak tak nak kena redah sbb abg nak ikut Jln Klang Lama tapi aku tak bagi sbb banyak sgt traffic light... Ingat balik ikut highway lagi cepat tapi lebih kurang aje..

-Sebelum balik singgah kat bazaar ramadhan kat umah.. Aku rambang mata... banyak sangat pilihan ... Tak nak m'bazir aku beli roti sambal,apam pisang & cara b'lauk. Beli tauhu n tempe kat pasar jap. Since takut tak sempat masak, abg kata beli lauk.. Aku beli paru sambal goreng and abg beli pajeri nenas.
Terus balik sbb kalu tak ada lagi yang aku beli ... Balik terus masak nasi.. goreng ikan bawal dan abg masak tauhu n tempe sambal. Mmmm.. aku nak beli air kat bazaar abg tak bagi sbb die kata die nak buat bandung + cincau .....

-walau tgk banyak makanan sbnernya hati aku sikit t'usik sbb wawa xde kat umah .. sunyi aje umah ... x de dgr riuh- rendah... aku tak tahan terus call die ,
Sembang ada gak dlm 10-15 min.. aku tanya mak aku masak apa ? die gi panggil mak aku.. Die cite yg die mkn roti ngan coklat nutella, pas2 main komputer ( yg abg beli) ..
maid aku - jgn d'tanya d'mana die .. die punya pasal aku dah malas nak pikir ...

8 k.i.t.e. p.u.n.y.a. k.o.t.a.k. k.o.m.e.n.:

nuarliesya said...

hai salam perkenalan,
comei jer tgk wawa tu..berapa usia dia?

moralle said...

hai hai salam perkenalan, thanks for dropping nu at kak moralle nyer blog :)

Yr wawa so cute, tantek.... so jangan lupa ker Woodlands if u will be at Teban during Hari Raya k...

Umi_Aliesha said...

mmg sunyi kalo anak takde, walopun sekejab...tu x suka kalo mak nak pinjam2 sat...kalo anak ada...kecoh skit..gaduh selalu..

**KITE PUNYA** said...

Nuarliesya

Salam perkenalan

Wawa bulan 08/10- 3 tahun

Kak Moralle
Sure I akan text akak nanti yek

nasazfrog... said...

wah seronoknya balik kol 4.. mmg sempat sangat masak,, mmg klu pegi bazaar ramadhan mmg mcm2.. kawal nafsu mkan k... :)

**KITE PUNYA** said...

Umi

Yelaah umi.. kite setuju.. bila anak xde kan mcm t'rasa hilang sesuatu tau
bila kecoh baru best kan sbb kite suasana riuh tu

Naza...

Waaa dah lawa yek die make up warna biru..
Ala minggu nie aje balik kul 4 sbb msuk kul 8am
kalu next week keje ptg alamak b'buka kat opis aje lak kite

yang bazzar ramadhan s'memangnya btl asyik nak m'beli aje .. tu yng kawal nafsu dgn bawa wang cukup 2 aje ....

ratna said...

salam ramadhan..

kalau dah biasa anak dgn kita, bila tetiba dia tak join mmg terasa kan.. sapa tak sayang anak oiii..hik hik..

julietchun said...

Slm knl.
Kalo gi psr ramadhan tu kn bwk sehinggit dua je,nafsu takleh kwl.